tisdag, augusti 23, 2011

Petter Furuseths drömmål fick Bajenspelarna att sjunga igen.

Äntligen hördes segersången igen i Hammarbys omklädningasrum efter en match. Det var i gårdagens match på Söderstadion mot Qviding som Bajen äntligen lyckades hitta vinnarspåret igen. Men det satt långt inne då matchen stod 1-1 med bara några minuter kvar att spela. Men i den 87 minuten fick inhoppnade Petter Furuseth göra ett mycket vackert mål. Paulinho tar ned en boll i straffområdet och spelar från sitt trängda läge tillbaka till Furuseth som från sin högerytterposition tog ett steg inåt i banan och smekte en vänster innersida i Hagmans bortre kryss.Detta fick hela Söderstadion att explodera av ett segerrus som säkert hörs än. Det var väldigt länge sen som vi supporters fick jubla över en seger.

Det blev en match med två ansikten. Den första var helt klart Hammarbys som dominerade mot jumbon Qviding och det var Simon Helg som gav Bajen ledningen i den 14 minuten efter att han fått en fin djupleds pass av Andreas Dahl. Simon hade inga problem att springa ifrån sin försvarare och rakar bollen förbi Johan Hagman i Qvidings mål. Hammarby fortsatte att rada upp chanser men skärpan framför mål saknades som vanligt. Man hade också ytterligare två bollar inne men båda blev bortdömda för offside.

Andra halvlek ändrades matchbilden och Qviding kom plötsligt in i matchen. Göteborgarna tajtar till sitt defensiva presspel och gör det svårare för Hammarby att sätta igång anfallsspelet efter marken. Det medför att passningslängden ökar och laget dras isär samtidigt som Qviding får omställningslägen. Den tendensen förstärktes ytterligare efter Göteborgarnas kvitteringsmål i den 66 minuten. Domare Jim Petersson ser först ut att vilja döma bort målet, men godkänner det slutligen under grönvita protester som menar att bollen slogs ur Johannes Hopfs händer.

Bajens tidigare nervösa spel kom återigen upp till ytan men ett uppoffrande försvarspel såg till att hålla Qvidings farliga omställningsanfall borta från målet. Matchen såg ut att sluta 1-1 men Petter Furuseth villa annorlunda och hans mål gav alltså tre sköna poäng.

Äntligen positiva vindar i Bajenlägret och det känns skönt. Nu får vi hoppas att dessa härliga segervindar stannar kvar hos de grönvita krigarna. För nu gäller det en match i taget under de återstående nio matcherna och härnäst väntar svåra Åtvidaberg på bortaplan nu på måndag.