lördag, september 17, 2011

Avgörandets stund

Årets viktigaste match hittills spelas kanske i eftermiddag då Johansfors gästar Konga i en mycket avgörande match.för utgången av serien. Det lag som vinner har ett bra utgångsläge att hamna minst tvåa och kanske få en direktplats till femman eller minst en kvalplats till nästa säsongs DIV 5. Förutsättningarna innan match är följande. Johansfors leder tabellen med 40 poäng medan vi hittar Konga på andra plats med 39 poäng men då ska man komma i håg att Konga har en match mindre spelad. På tredje plats hittar vi Norrhult på 38 poäng och även dem en match mindre spelad.  Norrhult möter Örsjö som är i högsta grad en joker i leken eftersom Örsjö även möter Konga på bortaplan i sista omgången. Nästa vecka spelas den näst sista omgången och då står JIF över och då möter Konga Lenhovda borta medan Norrhult möter Skruv på bortaplan. I sista omgången möter Johansfors Lenhovda på hemmaplan medan Norrhult möter Åseda på deras hemmaplan.

När man lägger i hop allt detta så förstår man vikten av eftermiddagen match i Konga. Ett Konga som är hemmastarka och ännu inte förlorat på Örmovallen. Man har slagit Norrhult här med 1-0 nu i höst så det är ingen lätt uppgift som väntar JIF i eftermiddag men som tur är det ingen som inbillar sig det heller. Robin Franksson och Anton Gustavsson är inte med i truppen annars så mönstrat tränare Richard Jäghagen starkast möjliga trupp som jag vet är grymt laddade inför eftermiddagens uppgift.

Som vanligt gäller det att stå emot Kongas öppning, det som vi inte riktigt lyckades med i det förra toppmötet vi spelade borta mot Norrhult för ca två veckor sedan. Då ledde NBK med 2-0 efter mindre än en kvart och det var en uppförsbacke vi inte lyckades ta oss över. Det gäller för JIF att man sätter sina chanser när de dyker upp. Man lär förmodligen inte få så många klara möjligheter att göra mål och då när dessa tillfällen dyker upp gäller det att vara effektiva. Det gäller också att vi spelar vårt spel och inte ha för mycket respekt för våra motståndare. Vi vet att dem är bra men vi vet också att även vi är ett bra fotbollslag. Det är läge för Johansfors att spräcka Kongas framgångsrika hemmasvit i morgon.

Mötet i Johansfors slutade 0-0. En match som Johansfors i ärlighetens namn skulle vunnit, även om inte Konga var ofarliga. I eftermiddag är förutsättningarna stora för en dramatisk och spännande seriefinal mellan två taggade och segervissa lag. Jag hoppas att det är Johansfors som har det där lilla extra som gör att matchen tippar över till vår fördel. Därför tippar jag att JIF vinner med 2-1.

Inga kommentarer: