måndag, september 19, 2011

Förlustsviten fortsätter

Den mardrömmen Hammarby befinner sig blir bara värre och värre och det verkar inte ta slut, detta efter gårdagens nya förlust hemma mot Brommapojkarna som full rättvist vann med 2-1. Matchens inledning visade klart och tydligt skillnaden mellan lagen medan BP kom till flera klara lägen spelade Bajen väldigt krampaktigt och nervöst. Ingen av spelarna vågade hålla i bollen någon längre stund och därmed får man inte någon längd på anfallsspelet. Det var BP:s ineffektivitet som gjorde att det fortfarande stod 0-0 länge in i första halvlek. Under de första tio minuterna får Pablo Piñones-Arce två farliga lägen att avsluta inne i straffområdet men som tur är går avsluten högt över och långt utanför vid bägge tillfällena. Så länge det står 0-0 så hade man förhoppningar att ett ledningsmål för Bajenmål skulle slinka in och få matchen möjligtvis på vår sida men så fort BP tog ledningen så kändes matchen körd trots att det återstod mer än halva matchen. Aziz Corr-Nyang kommer runt till höger och spelar in till Nicklas Bärkroth som sätter 1–0 i den 36 minuten. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

Hammarby spelar upp sig något i andra halvleks början och vaskar fram några halvchanser som dock BP lyckas avvärjas sig emot. De bjuder heller inte på några chanser som vi gör och det blev just en sådan bjudning som blev upprinnelsen till det som blev det definitiva spiken i den så berömda kistan.  Patrik Gerrbrand väljer att dribbla av en spelare som siste man men Corr-Nyang får upp vittringen och vinner bollen. Med sig har han Pablo
Piñones-Arce , och José Monterio har som ensam försvarare inte mycket att sätta emot. Pablo visar inte samma barmhärtighet som i första halvlek utan utökar gästernas ledning och visar Hammarby en stor respekt när han väljer att inte fira sitt mål. Men det är föga tröst för Hammarby som nu är fast förankrade i kampen att undvika den negativa kvalplatsen. Ytterligare tröst får vi av Simons Helgs vollyeskott i sista minuten som letar sig in i mål och fastställer slutresultatet till 1-2 till Brommapojkarna.