måndag, september 05, 2011

Mardrömmen fortsätter för Hammarby

Trots ledning två gånger orkade inte Hammarby knyta ihop säcken när man i går mötte Degerfors på Stora Valla. Detta trots att tusentals grönvita slöt upp till 30-årsfirande Bajen Fans och jubileumsresan, och till en början såg det väldigt bra ut. Hammarbys första halvlek var bland det bästa laget gjort om inte i år så i allafall på bra länge. Man spelade aggressivt och beslutsamt och skapade en hel del chanser. Till slut kom då målet i den 20 minuten genom Maic Sema. Upprinnelse till målet var en fin crossboll från Andreas Dahl till Björn Runström som efter ett fint nummer hittade Maic Sema framför mål med ett hårt inspel. Maic satte bredsidan till och bollen hittade nätet. Efter målet höll Bajen fast vid sitt initiativrika spel men Degerfors kom sakta men säkert in i matchen. Men det såg ut som Bajen skulle hålla sin 1-0 ledning ända in till halvtidsvilan. Men inget går vår väg denna säsong så varför skulle de gå denna gång? I första halvleks sista minut kvitterade Degerfors på hörna. Peter Samuelsson gick upp mot första stolpen och skarvade in bollen i mål via den bortre.

Detta gav Degerfors blodat tand för de kom ut efter paus fulltaggade och skapade några handfulla lägen som gav Bajenförsvaret stora problem. Men man lyckades freda målet med både tur och skicklighet. Men nu var det Bajens tur att bjuda hemmalaget på en kalldusch i den 56 minuten.  Ett nytt samarbete mellan Björn Runström och Maic Sema, där Björn än en gång hittade Maic med ett inspel, resulterade i Maics sjunde mål för säsongen och 2-1. Men Degerfors lät sig inte nedslåss av detta utan trummade på för kvittering. 14 minuter senare kom inte helt oväntat 2-2 målet. Återigen på en hörna som gick mot samma yta som 1-1 målet och där dök samme spelare upp igen nämligen Peter Samuelsson som nickade in 2-2, denna gång via ribban. Nervositeten började smyga sig in i Bajenspelarna och Degerfors märkte säkert av det. Ett Bajen utan självförtroende och med en pinne i bagaget orkade nte hålla emot i den 81 minuten. En inspark för Bajen vände Degerfors snabbt till ett friläge för Samuelsson som stensäkert stänkte in sitt tredje mål för kvällen. Bajen försökte sedan trycka på för en kvittering och gick fram med mycket folk, men lyckades inte få fast bollen vid Degerfors straffområde.

Nej detta är inte Hammarbys år på något sätt och nu gäller det verkligen att rädda det som räddas kan undan det sjunkande skeppet för vill det sig illa kan vi ligga på negativ kvalplats efter denna omgång. Vem hade trott det när Superettan drog i våras. Men vi kom snett från början och sen har det bara rullat på i en obehaglig takt. Tränarbyte har inte gett önskad resultat och nu är jag orolig för att vi kommer braka igenom Superettan också. Men så illa ska det väl inte behöva gå eller?