söndag, oktober 16, 2011

En dimmig morgon i oktober

Vid denna tid på året kan naturen bjuda på frostiga morgnar med inslag av dimma. Det är kylig men vacker natur som man kan få uppleva och då blir det sådana här bilder om man har en kamera till hands. Bilderna är tagna vid åtta tiden i morse.



























På gården utanför min lägenhet i Emmaboda.














Dimman ligger tät över ER-sjön i Emmaboda. Man kan knappt skönja träddungen av all dimma.













Frost i skogen. Strax utanför Emmaboda










Även i Emmaboda kommun finns Hamburg. Vill ni veta vart de ligger exakt så klicka på Hamburg längst ner i bildartikeln.





Så har ser huvudbyggnaden ut i Hamburg. Namnet Hamburg är säkerligen modernt men här har troligtvis legat byggnader innan. Men jag har inte mer vetskap om detta i nuläget och det skulle vara intressant att veta mera. Byn Hamburg finns om man letar efter den på google maps














En av de två jordkällarna i Hamburg.












Skördetider nu och snart även Halloween. Va passar då bättre än en pumpa med spindelväv på sidorna.







Den bleka oktobersolen som just stigit upp och försöker utan större framgång tränga igenom de tjocka dimmolnen. Solen går upp allt senare nu och går ner allt tidigare. I Emmaboda gick den upp 07.32 och ner 17.54

2 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Bara en gissning, men Hamburg kan vara namn på ett äldre torp. Det var vanligt att torp fick mer eller mindre officiella namn som Stockholm, Paris, Hamburg, Jerusalem och liknande. I det sistnämnda bodde förmodligen en frireligiös torpare. Låter i alla fall trevligare än Svälten eller Hungerkulla!

Nicke Grozdanovski sa...

Kan vara så. Vi har ju Liljeholmen i kommunen som är ett namn på ett torp så varför inte döpa en gård till Hamburg. Dessutom ser skylten på bilden inte så ny ut heller så du kan vara inne på rätt väg. Få se om jag kan luska ut något om detta så småningom :)