lördag, oktober 22, 2011

Mardrömmen är äntligen över efter osannolik dramatik

När matchuret passerade 90 minuter i Ängelholm stod det 0-0 mellan Ängelholm- Hammarby i superettans sista omgång. Både lagen hade bara seger i sikte eftersom att Jönköping ledde hemma över GIF Sundsvall med 2-1 och det resultatet innebar att Ängelholm vid vinst skulle bli ett allsvenskt lag och Hammarby var tvungna att vinna om man skulle fixa ett nytt kontrakt utan behöva kvala.

Det blev en galen slutforcering som startade med ungefär 13 minuter kvar då Jönköping gjorde sitt 2-1 mål på en vacker frispark. Båda lagen släppte alla tyglar och det skapdes chanser åt båda håll. Men bägge målvakterna och framför allt bajensförsvaret storspelade och klockan tickade mot full tid. Johannes Hopf gjorde ett par matchavgörande räddningar och framåt hade både Sebastian Castro- Tello och Fadi Malke kanonlägen att spräcka nollan. Men i den femte övertidsminuten och matchens och Superettans sista spark kom det så förlösande målet och målskytten blev efter en hörna Sebastian Bojassen som placerarde bollen snyggt vid målvaktens högra stolpe.

Målet betydde att Hammarby klarade sig kvar i Superettan och att mardrömmen nu äntligen är över. Till kval hamnade i stället Värnamo som förlorade med hela 0-4 borta mot Falkenberg.