onsdag, oktober 19, 2011

Seger för medmänskligheten

I går kom det glädjande och efterlängtade beskedet att utvisningen av den 91 åriga Ganna Chyzhevska upphävs tillfälligt av Europadomstolen. Sverige är förhindrat att genomföra en utvisning i dagsläget och det gäller tills Europadomstolen, som nu äger frågan, fattar nytt beslut. Domstolen ska nu utreda frågan och samla in det underlag som krävs för att kunna ta ställning i frågan ytterligare.

Ganna har haft ett massivt stöd med sig och detta har med stor sannolikhet påverkat att utvisningen nu är upphävd. Den som får stå med skammens ansikte framför spegeln är migrationsministern Tobias Billström (m), Han står helt oberörd och hävdar att reglerna inte ska ändras. Med andra ord så har inte fem läkarintyg och två expertutlåtanden som säger att Ganna Chyzhevska "med stor sannolikhet" under resan kan hamna i ett så allvarligt förvirringstillstånd att hon riskerar döden påverkat Tobias Billström. Han säger enligt expressen att:

- Jag tänker inte som statsråd låtsas som att det inte finns några kostnader förbundet med anhöriginvandring. Vi pratar om många, många miljarder att bekosta en sådan politik, säger Billström.

Han säger vidare.

- Jag har full förståelse att man kan känna att ett enskilt ärende kan beröra en väldigt mycket. Men man måste också fundera på vad det skulle innebära för Sverige och svensk ekonomi om vi gick in och skapade en princip som innebär att människor får komma i stor omfattning även om de är långt upp i åldrarna och har släktingar som har fått asyl i Sverige. Hade man inte vetat att det är Tobias Billström som sagt detta så hade det varit en lågoddsare om man gissat att Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson har sagt detta och det har han förmodligen också gjort vid ett fler tal gånger. Så Tobias och Jimmie kan gå hand i hand nu.

Nu handlar ju detta inte om en vanlig anhöriginvandring utan om en sjuk 91 årig kvinna som inte har några anhöriga i Ukraina. Men hans uttalande visar att pengar går före medmännsklighet och att stora skattesänkningar är viktigare än att föra en medmänsklig asylpolitik.

Inga kommentarer: