tisdag, oktober 04, 2011

Segersviten uteblev

Efter segern mot Västerås förra veckan så hade man stora förhoppningar på att Hammarby skulle starta en livsviktig segersvit när man i går mötte Falkenberg hemma. Det såg ganska bra ut med ett Hammarby som skapade mängder av chanser och fick t o m möjlighet att göra mål på straff, men ingen av chanserna resulterade i mål. En kombination av ineffektivitet och en duktig Stojan Lukic i Falkenbergmålet satte stopp för Hammarbys målfabrikation. Inte heller Falkenberg hittade målet denna afton men för deras del var de säkerligen väldigt nöjda med en poäng.

Den första halvleken var Bajens bästa och man tog initiativet direkt och skapade två riktigt vassa målchanser under de första tio minuterna men man lyckades inte få den nödvändiga ledningsmålet. Inte ens när man fick straff lyckades man göra något mål. Men chansen som föregick straffen var matchens farligaste chans. Marcus Törnstrand skjuter en halvvolley efter undannickad hörna och bollen seglar ned mot Lukic högra ribbkryss. På reuten rivs Björn Runström precis i skottögonblicket och domaren Magnus Ahlsén tvekar aldrig utan pekar bestämt mot straffpunkten. Men Fadi Malkes straff blir dåligt slagen och målvakten Lukic har inga problem att rädda.

Andra halvlek klev Falkenberg upp och satte mer press på Bajenspelarna som fick mindre tid att bygga upp några anfall. Man skapar även några chanser främst efter inlägg men Hammarbyspelarna fredar sitt mål på ett bra sätt. Ju längre halvleken lider desto mer återtar Hammarby initiativet, men går trots slutforcering mållösa av planen.

Hammarby ligger med tre omgångar kvar på negativ kvalplats med en poäng upp till fast mark. Nästa match väntar den 13 oktober då vi möter Värnamo på bortaplan, ett Värnamo som ligger ovanför kvalsträcket. Ingen behöver tala om vilken viktig match det kommer att bli.





HAMMARBY IF- FALKENBERG FF
0-0


Varningar:
HIF: Marcus Törnstrand
FFF: Stojan Lukic, Zlatan Krizanovic


Domare: Magnus Ahlsén
Publik: 6843

Inga kommentarer: