söndag, oktober 02, 2011

Solen lyste på högländarna

Ni som har följt min blogg vet att Highland Cattle är någon av favoriterna på bloggen. Jag verkligen tycker om dessa små kraftfulla ulliga oxar som ser så åldriga ut när de går och betar på hagarna. Runt Emmaboda har vi flera uppsättningar av dessa vackra oxar. Dessa är fotograferade den 22 september tillsammans med "vanliga boskap" i Skäveryd som ligger några kilometer söder om Lindås.






4 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Kalvarna ser väldigt lustiga ut. Och ser man en flock högländare på avstånd i en hage så får man lätt visionen av en buffelhjord ute på grässlätterna!

Nicke Grozdanovski sa...

Absolut.. det sistnämnda du skriver är helt riktigt att man får den känslan av bufflar. Det är därför man älskar dem här djuren för att de ser ut som oxar ska se ut, eller åtminstone kan se ut. Oxar utvecklas ju som alla andra djur efter den miljön de lever i. Det närmsta nu levande vildoxen som jag tycker påminner om högländarna är Jaken.

Mats sa...

Saknar en bild på den gigantiska tjuren i flocken. Han är ENORM.
Myskoxen då Nicke, i Jämtland/Härjedalen?

Nicke Grozdanovski sa...

Ja... fast Myskoxen är ingen oxe egentligen därför tänkte jag inte på den. Den är närmare släkt med getter och får utan att för den skull vara det heller. Men det tillhör samma grupp.