lördag, oktober 01, 2011

Ulla Andersson och Jonas Sjöstedt är våra val

Ett enigt Vänsterparti i Emmaboda kommun förordar att vi inför ett delat ledarskap i Vänsterpartiet, beslut som kommer att tas på kongressen i Januari 2012 i Uppsala . Vi ser många fördelar med att två delar på partiledarskapet och att det är väl värt att pröva. Vi ser mycket positivt till att vi har så duktiga företrädare som har både mod och kompetens att vilja kandidera som partiordförande för vårt parti. Det är slitigt att vara partiordförande och även om det är ett lagarbete så blir det naturligtvis en större fokus på partiledaren. Med delat ledarskap så kan man dela på uppdraget på organisatoriskt och klokt sätt. Visst finns det även nackdelar men vi tycker de positiva överväger och det är vår uppgift att se till att de negativa sidorna i delad ledarskap mildras och till slut undviks.

Till partiledare nominerar vi Ulla Andersson och Jonas Sjöstedt. Vi var eniga också i detta beslut. Det är två partiföreträdare som vi haft förmån att få hälsa välkomna till oss i Emmaboda. De övriga två Hans Linde och Rossanna Dinamarca är fantastiska företrädare för Vänsterpartiet och vi hoppas att de fortsätter att ha ledande positioner i partiet. Men vi tror att Ulla Andersson och Jonas Sjöstedt har en något större erfarenhet. Jonas har suttit många år i EU-parlamentet och har även i andra sammanhang skaffat sig erfarenhet. Ulla Andersson är vår ekonomiske taleskvinna och hon har stor och djup kunskap i ekonomins värld och de viktiga välfärdsfrågorna som dessutom absolut inte kommer att bli mindre viktiga i framtiden. Vi tror att de två tillsammans kompletterar varandra och kommer tillsammans med oss andra föra fram partiets politik i framtiden.

Eftersom vi förordar delat ledarskap så vill vi se dessa två som nästa partiledarduo för Vänsterpartiet.

Vi har även nominerat Kaj Raving och Marianne Karlsson från Nybro till partistyrelsen.

3 kommentarer:

Mikael.R.Nilsson sa...

En enad styrelse kanske inte alla medlemmar.

Nicke Grozdanovski sa...

Alla som var närvarande på mötet Mikael. Alla hade möjlighet att närvara och eftersom alla på mötet var eniga så är det ett enigt vänsterparti i Emmaboda kommun

Mikael.R.Nilsson sa...

Ok du har rätt jag avstod det! bra kandidater , Däremotär jag tveksam till delat ledarskap