söndag, oktober 02, 2011

Vänsterpartiet ställer om Sverige

Sverige behöver en genomgående grön omställning för ett bättre klimat och en bättre miljö. Vänsterpartiet satsar därför 7,5 miljarder kronor de kommande tre åren på hållbara investeringar som gör Sverige mer energieffektivt och klimatvänligt. Insatserna får positiva återverkningar på sysselsättningen och kommer att skapa arbetstillfällen, i hela landet, både på kort och längre sikt. Våra satsningar motsvarar minst 5000 nya jobb under treårsperioden.

– Det är hög tid att ställa om Sverige. I tider då regeringen drar ned på miljöanslagen väljer vi att satsa på klimatinvesteringar i våra kommuner och landsting samt till energieffektivisering av småhus, säger Jens Holm (V), miljö- och klimatpolitisk talesperson.

Ett nytt klimatprogram inrättas med syfte att minska utsläpp av växthusgaser och energianvändning samt att skapa nya jobb; klimatjobb. Stödet på totalt 3 miljarder ska kunna sökas av kommuner, landsting och företag och ska bland annat gå till utbyggnad av biogas, installation av fjärrvärme, övergång till biobränslen, klimatanpassningsåtgärder och klimatinformation för en hållbar livsstil.

– Det handlar om vår överlevnad och Sveriges trovärdighet internationellt. Sverige ska bli världsledande i klimatomställning. Dessutom skapar detta tusentals nya gröna jobb, avslutar Holm.

Inga kommentarer: