torsdag, november 03, 2011

Bajen slog Villa i hemmapremiären

Äntligen match på Zinkensdam igen och bandysäsongen har börjat på allvar för Hammarby. Med 11 grader i luften så var det kanske inte något optimal bandyväder men ändå hade 4030 åskådare hittat till matchen. De fick se ingen välspelad match men en mycket spännande sådan

Det var Hammarby som öppnade starkast, och redan efter knappa minuten var man ytterst nära en drömstart då Klas Nordström snappade upp ett lyft men Martin Berggren i Villa-målet stod för en snygg parad på det efterföljande friläget. Ett par minuter senare var det åter dags för ett friläge efter att Ulf Einarsson frispelat Patrik Nilsson med en välplacerad djupledsboll, och trots hård uppvaktning från en Villaförsvarare lyckades han slå in bollen i mål på typiskt Nilsson-manér till 1-0 ledning i den 7 min. Strax därpå var man nära att utöka ledningen då David Pizzoni-Elfving fick på en bra träff på en vänsterhörna, men Berggren svarade återigen för en riktigt bra reflexräddning. Isen påverkade matchen på ett negativt sätt eftersom den blev mjuk och svårspelat. Hammarby försökte variera spelet med båda långbollar och längs med isen men Villa körde mest med lyrbollar. Men ju närmare paus ledde den dåliga isen i det milda höstvädret till att tempot sänktes och under en period kändes det som att båda lagen turades om att slå långbollar från respektive planhalva. 1-0 verkade stå sig till paus men i den 44 minuten ökade Bajen på till 2-0 genom en hörna som Stefan Erixon slog in.

Andra halvlek blev spännande och länge oviss och det började med att Villa tilldömdes en straff i den 55 minuten. Fram klev exbajaren David Karlsson, som vanligtvis är en säker straffskytt. Lyckligtvis för Hammarbys del visade sig det inte vara fallet denna gång, till stor del för att Bajenmålvakten Patrik Hedberg svarade för en underbar räddning. Men Villa kom in i matchen trots straffmissen och fick också utdelning genom två snabba mål i den 64 och i den 67 minuten. Det första stod Martin Johansson för efter att en hörnretur letat sig fram till honom och det andra svarade David Karlsson för bara minuter senare efter att ett inspel från vänsterkanten. Men det dröjde bara två minuter innan Bajen återigen tog ledningen genom nyförvärvet Klas Nordström. Hammarby skapade ett par lägen för att öka på sin ledning men det var Villa som gjorde nästa mål. Med 13 minuter kvar gör David Karlsson sitt andra mål för kvällen via en styrning som helt ställde Patrik Hedberg i Bajenmålet.

Men bara minuterna efter 3-3 drog Villa på sig två utvisningar i tätt följd något som Hammarby skulle visa sig utnyttja skoningslöst. Bara minuten efter den andra utvisningen kom 4-3 genom Stefan Erixon som framspelad av Rickard Koch visade upp stor kyla då han placerade in bollen i Berggrens högra hörn från sin position mitt i straffområdet, 4-3 i den 83 minuten. Med två man mer trummade Hammarby på men stoppades tillfälligt av den duktige Villa målvakten. Ett 5-3-mål skulle dock komma, då Johan Östblom i 88 minuten kom ensam mot två Villa-försvarare och sköt in bollen mellan benen på Berggren. Tre minuter senare skulle sedan matchen avgöras definitivt då Nilsson i pangade in sitt andra mål för dagen från sin position på högerkanten, 6-3, vilket stod sig matchen ut.