fredag, november 11, 2011

Bandy i dag

Kalix fortsätter att överraska i bandyns elitserie. I kväll kom tredje raka segern när norrbottenlaget slog Vänersborg på bortais med 5-6 efter 2-4 i paus. Efter en tidig Vänersborgsledning med mål redan efter 6 minuter gjorde sen Kalix  fyra raka mål och hade ett bra grepp om matchen. Men hemmalaget kom tillbaka och efter 51 minuter hade man kommit ifatt och nu trodde de flesta att Vänersborg nu skulle avgöra. Men Kalix lät sig inte nedslåss av detta utan ville annorlunda när man tog tag i taktpinnen igen. Simon Wiklund avgjorde matchen i den 83minuten när han satte 4-6. Christofer Fagerström gjorde två mål för Vänersborg och Niklas Gälman gjorde två för Kalix.

Mer om matchen:

Vänersborgs hemsida
Matchfakta

Juho Liukkonen var den store segerorganisatören för Bollnäs när han gjorde tre av målen när laget slog Vetlanda på hemma på Sävstaås. Matchen slutade 7-5 och avgjordes sent i andra halvlek. Med tio minuter kvar gjorde Juho Liukkonen 6-3 och sju minuter senare kom också 7-3. Vetlanda kom tillbaka med två tröstmål på övertid. Förutom Juho Liukkonen tre mål gjorde Robin Ehn två mål för Bollnäs. Även Vetlanda hade en tremålskytt i Joakim Andersson.

Mer om Matchen:

Bollnäs hemsida
Vetlanda hemsida
Matchfakta

Magnus Muhrén var tillbaka i Sandviken fast nu i GAIS tröjan. Han gjorde 15 säsonger i SAIK och 667 mål och hyllades innan matchen. Han gjorde 1-1 målet för GAIS men tyvärr för hans del föll laget inte helt oväntat mot de regerande mästarna med 7-3. Det var en jämn första halvlek med 2-2 på resultattavlan. Men efter paus orkade inte GAIS hålla jämna steg utan Sandviken drog ifrån med fyra raka mål. Johan Löfstedt gjorde två mål för Sandviken och Tony Eklind gjorde två av Göteborgarnas mål.