lördag, november 19, 2011

Bandy i dag

1258 åskådare såg den historiska hemmapremiären i elitserien för GAIS när man i dag på Arena Heden i Göteborg tog emot Edsbyn. Tyvärr för GAIS blev det en förlust med 2-5 efter 1-3 i paus. Det blev Magnus Karlsson som blev den historiska målskytten för GAIS när han kvitterade till 1-1 i den 11 minuten. Men Edsbyn var numret större och framförda av tre målskytten Daniel Liw tog man en ganska enkel seger.

Mer om matchen
Gais hemsida

Edsbyn hemsida
Matchfakta

Det blev en stor dramatik på slutet när Sirius- Bollnäs möttes på Studenternas i Uppsala. Efter en jämn match gjorde Bollnäs Ville Aaltonen 3-4 i den 89 minuten på en hörna och bortalaget såg ut att gå mot segern. Men dramatiken hade bara börjat för Sirius gav inte upp utan Erik Sundin satte 4-4 i den första övertidsminuten och nu trodde de allra flesta att det skulle bli delad pinne mellan lagen. Men tyvärr för Sirius så satte man glädjen i halsen för Juho Liukkonen fick sista ordet när han två minuter senare gjorde segermålet för Bollnäs och fastställde siffrorna till 4-5. Erik Sundin gjorde två mål för Sirius och Ville Aaltonen gjorde två för Bollnäs.

Mer om matchen:

Bollnäs hemsida
Matchfakta

Villa Lidköping har fått upp ångan i elitserien efter en tung start. I dag kom tredje raka segern när Broberg besegrades hemma med 7-3. Men det var en jämn match i stora delar och den avgjordes först när Tim Persson gjorde två av sina tre mål på tre minuter mellan 82 och 85 minuter. Då gick Villa från 5-3 till 7-3. Förutom Tim Perssons tre mål gjorde Daniel Andersson två av Villas mål. Alla tre mål för Broberg gjorde Ted Bergström

Villas hemsida

Matchfakta

Många trodde på en jämn match när de båda topplagen Västerås- Sandviken möttes. Efter första halvlek var det inget som var särskild konstigt med en 3-1 ledning för VSK. Men man anade kanske ändå att detta skulle bli VSK:s stora kväll för man förde matchen från första minut till sista och man fick ett psykologiskt viktigt mål när man i den 45 minuten ökar på till 3-1 på straff. När det hade gått 15 minuter av andra halvlek var det fortfarande ingen som rykte på ögonbrynen av förvåning för att det stod 5-3 till Västerås och matchen var fortfarande ganska oviss. Men sista halvtimmen exploderade Västerås och när klockan hade stannat vid 90 minuter stod det hela 10-4 på resultattavlan. Fyra tvåmålskyttar hittar vi i VSK: Ted Andersson, Magnus Joneby, Tobias Holmberg och Tomas Knutson.