lördag, november 05, 2011

Bandy i går

Edsbyn gjorde processen kort med IFK Vänersborg hemma när man i går vann med 8-3. Men Vänersborg var med ända tills Jonas Edling gjorde 5-2 i den 59 minuten. Det var hans enda mål i matchen med däremot fick vi se tre tvåmålskyttar i hemmalaget, Fredrik Åström, Martin Söderberg och Mattias Hammarström.

Mer om matchen:
Edsbyns hemsida

Värnersborgs hemsida
Matchfakta

Västerås SK tog sin andra raka storseger hemma på ABB Arena. Denna gång var det Villa Lidköping som fick känna på VSK målhunger när matchen slutade 9-4 efter 5-1 i paus. Matchen var redan avgjord efter 23 minuter då Tobias Holmberg gjorde ett av sina två mål när han gjorde 5-0. Tomas Knutson gjorde tre av VSK målen, förutom Tobias Holmberg gjorde även Anders Bruun och Pekka Rintala två mål.
Västerås hemsida
Villa Lidköpings hemsida

Matchfakta

Juho Liukkonen var den stora matchhjälten för Bollnäs när reprisen på vårens SM-final spelades på Sävstaås i Bollnäs. Han gjorde Bollnäs samtliga tre mål i 3-1 segern över Sandviken. Det var som vanligt en jämn match som Sandviken tog ledningen i den 33 minuten genom Rasmus Forslund men Bollnäs kvitterade strax innan paus i den 43 minuten. De båda avgörande målen för Bollnäs kom i mitten av andra halvleken först 2-1 på straff i den 52 minuten och 3-1 kom i den 66 minuten. Tyvärr skadade sig Sandvikens storstjärna Christoffer Edlund redan efter par minuters spel. I samband med ett defensivjobb körde Edlund ihop med lagkompisen Daniel Berlin. Han har ett brott på benet och ska opereras och därmed ser SAIK:s landslagsforward ut att vara borta från bandyn en längre tid, i värsta fall resten av säsongen.

Matchfakta:
Bollnäs hemsida
Sandviken hemsida

Matchfakta

Nykomlingarna Kalix följde upp sin hemmapremiärseger i veckan med att vinna även den andra hemmamatchen när Sirius stod för motståndet. Men det var Sirius som fick en smakstart då man tog ledningen efter 7 minuter genom Erik Sundin. Detta stod sig halvleken ut. I den andra halvleken kvitterade Kalix efter ett självmål i den 64 minuten och i den 73 minuten avgjorde 23-årige Jimmy Berglund matchen med sitt 2-1-mål. Unga Kalix, sju av fjorton spelare under matchen mot Sirius är födda på 90-talet, har överraskat med sin fartfyllda bandy.