fredag, november 18, 2011

Hammarby återigen på vinnarspåret

Hammarby kom tillbaka efter 0-7 förlusten borta mot Edsbyn när man i kväll klart slog nykomlingarna Kalix hemma på Zinkensdamm med 6-2 efter 3-2 i paus. Men sviterna efter förlusten mot Edsbyn satt i början i både ben och huvud för trots stort spelövertag lyckades man inte få hål på bortalaget. Kalix spelade respektlös i början av matchen och visade att man inte skulle ge sig så lätt. 0-0 stod sig till den 19 minuten då Kalix tilldömdes en straff. Straffen slogs av Kalix specielle straffläggare Jimmy Berglund som säkert satte bollen i mål. I den 27 minuten utökar Kalix sin ledning till 0-2 genom Simon Wiklund, som i ett kaos framför Patrik Hedberg kan peta in bollen. Nu såg det inte så där jätteljust ut för vårt kära Bajen men som ni alla vet kan det vände fort i bandy. Det tog en minut efter 0-2 målet så satte Willy Johansson 1-2. Målet är också i hög grad Robin Sundins som i förarbetet gör en patenterad raid som slutar med ett instick framför mål som Willy påpassligt är sist på. Mindre än fem minuter dröjer det tills Bajen kan kvittera till 2-2. Denna gång är det Jesper Eriksson som bäddar för Klasse Nordström som påpassligt kan sätta målet från nära håll. I den 35 minuten tilldöms Bajen en straff sedan Kalixmålvakten fällt Richard Koch. Stefan Erixon satte på straffen bollen i mål och helt plötsligt var Hammarby i en 3-2 ledning som också stod sig halvleken ut.

I början av andra halvlek gjorde Hammarby två snabba mål, först på straff i den 52 minuten där återigen Stefan Erixon gjorde mål. Tre minuter senare kom 5-2 genom Richard Koch som efter att ha fått en passning av Johan Östblom och sedan dragit ett par gubbar förpassade bollen i mål. Nu var matchen mer eller mindre avgjord där Hammarby fortsatte att spela ett bra anfallsspel medan Kalix hade kört slut på bränslet. Ytterligare ett mål gjordes innan domaren blåste av matchen och det var Richard Koch som i den 84 minuten gjorde sitt andra mål när han sköt ett långskott från 25 meter som letade sig mellan benen på den stackars Kalix-målvakten. I och med segern har nu Hammarby 7 poäng på 6 spelade matcher och ligger på fjärde plats i tabellen.