fredag, november 11, 2011

Imponerande vändning av Hammarby

I den senaste matchen mot Sandviken rasade Bajen i hop i andra halvlek, i kväll så blev det tvärtom hemma mot Västerås. VSK hade ett klart grepp om matchen när Jonas Nilsson satte 1-4 i den 47 minuten och Bajen fick sitt andra psykologiskt tunga mål mot sig. För strax innan paus i den 45 minuten gjorde Oscar Gröhn 1-3 för Västerås. Dessutom spelade Hammarby med en man mindre från den 42 matchminuten då Robban Rimgård fått grovt matchstraff efter en bentackling. Det var med andra ord inget som talade för Hammarby under andra halvlek. Ulf Einarsson var Hammarbys hittills enda målskytt när han satte 1-1 i den 18 minuten.

Men i den 49 minuten reducerade Rickard Koch till 2-4. Förarbetet stod Jesper Eriksson som efter en raid server Koch en härlig passning. Rikard Koch drar att par gubbar och skjuter från vänster bollen i mål. Detta mål ger Hammarby blodad tand och energin börjar nu sprudla från de grönvita Bajenspelarna Målet gör att Bajen får vittring, och resten av matchen har man ett starkt tryck på ett VSK som blir alltmer oorganiserat och energilösa. Robin Sundin har en jättechans med 50 minuter spelade men målvakten David Movitz kan plocka det höga skottet. Det dröjde dock inte länge innan 3-4 målet kom och återigen var det Richard Koch som gjorde det i den 58 minuten efter han tagit vara på en retur från sig själv. Hammarby trycker på och skapar många möjligheter och Västerås har fullt upp med att freda sitt mål. En helt annan matchbild än den som var i första halvlek. Kvitteringsmålet hängde i luften men det skulle dröja tills det var tio minuter kvar innan den äntligen kom. Det var på straff sedan upprinnelsen var att Klasse Nordström dragits ner ojust av Stefan Edberg på sin väg mot mål. Stefan Erixon skjuter utan pardon en perfekt straff i målvaktens nedre högra hörn. Men Stefan Erixon var inte färdig i och med sitt vackra straffmål.För i den 90 minuten får han, till sin stora glädje, se sitt skott som avlossades en bra bit utanför straffområdet slinka in. 5-4 och det stora fredagsjublet bland alla bajarna på läktaren och på isen bröt ut. En underbar och stark upphämtning under andra halvlek var ett faktum och de två mycket viktiga poängen hamnade hos Bajen . Hammarby visade alla varför man är en av favoriterna till SM-guldet.