onsdag, november 23, 2011

Utvisningarna fällde Hammarby

Det var ett fortsatt skadeskjutet Hammarby som gästade Hällåsen i kväll för en tuff bortamatch mot Broberg. Sedan tidigare saknades som bekant Patrik Nilsson, Pelle Einarsson och Calle Rutqvist, och som om det inte var tillräckligt illa fick även formstarke Rickard Koch lämna sent återbud. Trots det började Hammarby bäst och tog ledningen genom Johan Östblom som förvaltade en vacker framspelning av Jesper Eriksson redan efter 3 minuter. Men trots den fina starten för Hammarby så jobbade sig Broberg in i matchen och 1-1 målet kom i den 12 minuten då Brobergs specielle målskytt Ted Bergström kunde slå in en hörnretur. Nu tog Broberg över matchen och skapade en hel del chanser så ledningsbollen hängde i luften. I den 32 minuten drabbades Hammarby av en utvisning av Johan Östblom för olämpligt uppträdande, något som Broberg skulle utnyttja omgående. Adam Giljam kunde enkelt lägga in bollen i mål i den 34 minuten på passning från Bergström. Tre minuter senare skulle det återigen smälla bakom Patrik Hedberg i Bajenmålet, denna gång efter att Brobergs lagkapten Jonas Nygren fått på en kalasträff på hörna. Nu var Hammarby i brygga och man fick kämpa för att komma in i matchen. Man fick häng på Broberg med ett 3-2 reducering i den 45 minuten på en hörna genom målskytten Stefan Erixon.

Hammarby drog på sig tre raka utvisningar den första kvarten av andra halvlek. Det gjorde att det man tappade energin och ork inför fortsättningen och Broberg förde spelet. Men det dröjde tills den 67 minuten innan det var dags för Brobergs tredje hörnmål i matchen. Erik Jonsson smällde utan pardon upp bollen i nättaket och ställningen var nu 4-2. Hammarby gav dock inte upp för det men trots att man lyckades få till ett par avslut på Dennis Wasberg i Brobergs målet ville det sig inte riktigt. Detta blev inte mindre tydligt då Adam Giljam med tio minuter kvar punkterade matchen med ännu ett hörnmål och 5-2 avgjorde matchen. Två ytterligare mål fick publiken på Hällåsen som denna kväll var 714 stycken se. I den 86 minuten ökade Joakim Hedqvist på Brobergs ledning på straff och 6-3 reduceringen gjorde Stefan Erixon i den 90 minuten