torsdag, december 29, 2011

Glöden är vid liv i Åfors

Efter det tunga varslet från New wave group tidigare under december då 115 personer varslades på bruken i Orrefors, Åfors och Kosta försattes vi av en mycket stor oro för framtiden. För Åfors del handlar det om att produktionen försvinner och att måleriet och glasshopen blir kvar. 38 personer är varslade i Åfors Glasbruk. Nu pågår förhandlingar mellan facket och arbetsgivaren och resultaten av dessa förhandlingar får vi svaret på under vintern.

Men nu måste vi övriga som värnar om bruket, dess arbetare och hela glasriket visa vårt stöd och solidaritet. Vi måste visa att vi bryr oss om den fackliga delegationens mödosamma förhandlingar med företagsledningen. På initiativ av Åfors teatern kommer vi i Åfors Folkets husförening och Åfors GoIF:s damklubb välkomna till ett möte på bruket den 3 januari kl 15.30. Vi bjuder på fika och inbjuder alla till samtal om läget och om hur vi kan gå vidare efter mötet. Ett nytt möte är inplanerad den 11 januari och då i Åfors Folkets hus.

1 kommentar:

Lasse Strömberg sa...

Det har slagit mig att alla de som pratar, oftast centerpartister, om att värna landsbygden och att arbetslinjen gäller så ofta dricker ur IKEA-glas. Aldrig ur glas gjorda i glasriket.
Är du bortbjuden till någon som serverar en öl i ett glas som inte kommer från glasriket så passa på att tappa det och tala samtidigt om hur man värnar svenska jobb på svenska glasbruk.
Men drick först upp nästan all öl.