fredag, december 02, 2011

Hammarby avgjorde i första

Efter en fantastisk genomförd första halvlek där Hammarby visade mästartakter vann man enkelt hemma mot Vetlanda i kväll med hela 8-2. Hammarby visade från första stund att man ville vinna den här matchen. De erkänt skridskosnabba Vetlandaspelarna hann helt enkelt inte med. Långa stunder i första halvlek såg de gulsvarta gästerna ut som ett juniorlag och efter 45 minuter stod det hela 6-1 till Hammarby. Redan efter två minuter kom 1-0 när Rickard Koch slog in en snygg passning till Klas Nordström, som hur säkert som helst lade in bollen bakom en maktlös Vetlandamålvakt. Bajen spelade med stor fart på skridskorna med säkra och snabba passningar som skapade stora hål i Vetlandaförsvaret. Efter ett par ytterligare halvchanser fick Hammarby sin första hörna åtta minuter in i matchen. Stefan Erixon ordnade hörnan och pangade sedan in hörnskottet och gjorde 2-0

Richard Koch blev två målskytt i matchen och hans båda mål kom inom loppet av en minut efter 25 minuter spel. Båda målen föregicks av ett fint samarbete med Stefan Erixon som passade fram till målen. Efter det tog Vetlanda Time out men det hjälpte föga för fem minuter senare kom 5-0 genom Per Einarsson. Strax därefter har Hammarby ett skott i stolpen. I 32 minuten kan dock Vetlanda genom sitt första mål reducera till 5-1. Björn Einarsson får i trängt läge fram en snygg passning till Anatoly Suzdalev som kan överlista Patrik Hedberg. Bara tre minuter senare blåser domaren en straff  till Hammarby. Det är Rickard Koch som får öppen gata, men hakas av förföljande Vetlanda-spelare två gånger, den sista innanför straffområdeslinjen. Stefan Erixon, lagets straffskytt i Nilssons frånvaro, sätter obarmhärtigt straffen till vänster om målvakten till 6-1, som också står sig till halvtidsvilan.

Andra halvlek blev en transportsträcka där båda lagen förlikade sig med den rådande resultatet. Speciellt när 7-1 kom redan i den 51 minuten och även denna gång var det på straff slagen av Stefan Erixon. Spelkvalitén sjunker under halvlek och chanserna lika så men likväl spelar Hammarby otroligt stabilt och spelar av matchen på ett effektivt sett. Båda lagen gör ytterligare var sitt mål. Först 8-1 genom Klas Nordström i den 71 minuten och en minut senare kom 8-2 genom Joakim Andersson. En fullkomligt rättvis seger för Hammarby och viktigt efter den senaste förlusten borta mot Broberg.