söndag, december 18, 2011

Nära avancemang för Johansfors

Johansfors egna turnering i Futsal, Allsbocupen avgjordes som bekant förra lördagen. JIF spelade i grupp A och mötte Gullabo/Gullaboås, Emmaboda, Skruv och Orrefors. Inledningen var mot svåraste tänkbara motstånd då man mötte de tvåfaldiga mästarna G/G. Johansfors gjorde en bra match och skakade om mästarna. Matchen slutade 1-1 sedan Dennis Randewall kvitterade med några minuter kvar av matchen. Johansfors ska inte skämmas alls för poängen där man skapade en del lägen för att avgöra matchen. Bakåt såg det också bra ut där man inte gav G/G några större utrymmen för sitt vägvinnande spel.

Nästa match spelades mot Emmaboda och trots en tidig smakstart med 1-0 genom Henrik Nordström blev det förlust med 1-3. Inte mycket att säga om för EIS var tyngre än oss även om JIF inte på något sätt vek ner sig.

Match tre var mot Orrefors och Johansfors hade fortfarande chans att gå vidare till semifinal om man vann de två återstående matcherna. Det blev en rysare och precis som mot Emmaboda så tog Johansfors ledningen men Orrefors gjorde tre snabba och det såg plötsligt mörkt för Johansfors. Men JIF hade inte på något sätt gett upp utan en reducering till 2-3 kom genom Adam Wellrup. Men i anfallet efter gör Orrefors 2-4 och det var bara tre minuter kvar av matchen och många trodde att matchen var avgjord. Men som tur var trodde inte Johansfors det utan man visade på en stor moral när först Peter Andersson gör 3-4, strax därefter med minuten kvar Axel Karlsson som kvitterar och i sista skälvande sekunderna gör Henrik Nordström 5-4 och vändningen var ett faktum

Nu väntade Skruv i sista matchen och seger var ett måste plus några måls differens. Skruv hade förlorat sina tre tidigare matcher och allt talade för att Johansfors skulle vinna. Men nu är det svårt att vinna på beställning och det fick JIF bittert erfara. Trots Peter Andersson ledningsmål så vände Skruv med två snabba mål och nu fick JIF jaga och det gjorde man rätt så bra. 2-2 gjorde Zoran Cipra men strax därefter tog Skruv återigen ledningen. Johansfors drabbades av en tung jobbpost när Dennis Randewall blev knäskadad i mitten av matchen. Viktigt att poängtera att det var en ren olyckshändelse men trots det naturligtvis jättetråkigt att Dennis blev skadad. Hoppas på att han är tillbaka så snabbat som möjligt. Efter spelavbrottet var det JIF som tog tag i taktpinnen och vände matchen med två snabba mål, 3-3 genom Anders Cornelsen och 4-3 genom Oskar Ahlström. Nu fanns chansen på ytterligare mål och därmed avancemang. Men JIF glömde knyta ihop den berömda säcken och Skruv både kvitterade och gjorde segermålet 4-5 innan den svängiga och dramatiska matchen tog slut och årets Allsbocup var därmed över för Johansfors.

Sammanfattningsvis gjorde Johansfors en godkänt gruppspel där Orreforsmatchen var höjdpunkten. Starkt att vända nederlaget till en skön seger. Även matchen mot mästarna G/G var bra genomförd där vi med lite tur mycket väl hade kunnat vinna och därmed gått till semifinal. Nu blev Skruv matchen avgörande och tyvärr blev stundens allvar alltför tung att bära. Nu blickar vi framåt mot Nybro Open och Swedbankcup i Emmaboda.

Inga kommentarer: