tisdag, januari 03, 2012

Bandy i dag

Edsbyn inledde bandyåret med att hemmabesegra Vetlanda med 4-2 efter 2-1 i paus. Det var en jämn och spännande match där Edsbyn dock var de bättre laget. Matchen avgjordes i andra halvlek då Felix Pherson i den 74 minuten gör 4-1 för Edsbyn. Samtliga sex mål i matchen gjordes av sex olika spelare.

Edsbyns hemsida
Vetlanda hemsida
Matchfakta

Villa tog emot Sirius och vann efter en stark andra halvlek med 6-4 efter 2-2 i paus. Två mål inom loppet av tre minuter i andra halvlek (57 och 60) gav Villa en 4-2 ledning. Denna ledning drygade hemmalaget ut till 6-2 innan Sirius tilläts putsa till siffrorna i slutet av matchen. David Karlsson gjorde tre mål och Daniel Andersson satte två mål för Villa. I Sirius gjorde Viktor Broberg två mål.

Villas hemsida
Sirius hemsida
Matchfakta

Vänersborg vann lite överraskande över Sandviken hemma på Arena Vänersborg. 4-2 slutade matchen efter 2-0 i paus. Vänersborg var det hetare laget och spelade med stor vilja och frenesi. Försvaret var klockrent i första halvlek där man nollade Sandviken. I andra kom Sandviken igen men kom aldrig närmare än 3-2 som Mikko Aarni gjorde i den 77 minuten. Vänersborgs spiken i Sandviken kistan slog Andreas Eriksson in i den 89 minuten när 4-2 målet. Viktor Weiselius gjorde två mål för Vänersborg. 


Vänersborg hemsida
Sandvikens hemsida
Matchfakta

Broberg slog nykomlingarna Kalix på bortais med 1-4 efter 0-2 i paus. Broberg var de bättre laget även om Kalix stretade emot så gott de kunde. Efter 24 minuter ledde Broberg med 0-2 och i den 62 minuten ökade laget på till 0-3. Visserligen reducerade Kalix sex minuter senare men 0-3 målet var ett matchavgörande mål. Samtliga fem mål gjordes av fem olika spelare.

Kalix hemsida
Brobergs hemsida
Matchfakta

Vilken dramatik de 1208 åskådarna i ABB arena i Västerås fick se när hemmalaget tog emot Bollnäs. Efter en tät och jämn första halvlek som gav 0-l till Bollnäs fortsatte matchen på detta sätt under större del av andra halvleken. Med kvarten kvar av matchen återtog Bollnäs ledningen med 1-2 men VSK vände på steken och när Tomas Knutson gjorde sitt andra mål för kvällen i den 89 minuten betydde det 3-2 ledning. Det såg ut att bli segermålet men Broberg kämpade sig tillbaka och lyckades kvittera och fastställa slutresultatet till 3-3  i den första övertidsminuten.

Västerås hemsida
Bollnäs hemsida
Matchfakta


Inga kommentarer: