fredag, januari 20, 2012

Europakten inskränker demokratin

Efter dagens möte med riksdagens EU-nämnd kommenterar Vänsterpartiets ekonomisk-politiska talesperson Ulla Andersson regeringens besked och Miljöpartiets utspel.

- Miljöpartiet vet att det kommer att vara mycket svårt att få ett formellt undantag för Sverige att gå med i euron. Därför tolkar jag det som att de öppnar upp för att ansluta sig till europakten, säger Ulla Andersson (V), ekonomisk-politisk talesperson.

- Europakten inskränker demokratin och försvårar för oss att skapa full sysselsättning. Allt mer makt över den ekonomiska politiken har överförts från Sverige till EU under det senaste halvåret. Vi ser krav på sänkta pensioner och löner, nedskärningar i välfärden och social utsatthet för vanliga människor medan bankägarna behandlas med silkesvantar, fortsätter Andersson.

- Jag beklagar verkligen om Miljöpartiet vill ansluta sig till europakten. Då kommer de att bidra till att smyga in Sverige bakvägen i den europeiska valutaunionen. Jag hoppas att verkligen att de respekterar folkomröstningen, avslutar Ulla Andersson (V)

Inga kommentarer: