söndag, januari 15, 2012

Johansfors bäst i kommunen

Johansfors gjorde en mycket bra slutspe,l i Swedbank cup som avgörs i Emmaboda sporthall, trots en tung inledning på dagen då man förlorade i första matchen mot Lindås/ Långasjö med 0-3. Men två av de tre lagen i varje slutspelsgrupp går vidare till semifinal så chansen fanns fortfarande. Den blev inte mindre när Lindås/Långasjö-Vissefjärda slutade 0-0 och som innebar att det räckte med en Johansfors seger i sista matchen. Men de kommande motståndarna Vissefjärda vann ju grupp 2 i stor stil i går och slog b la JIF med 1-0 så det var inte många som trodde på att JIF skulle vinna matchen. Men Johansfors ville annat och fick sin revansch när laget vann med 1-0 och därmed slutade vi tvåa i gruppen och som ett brev på posten en semifinalplats. 

I den andra gruppen gick Gullabo/Gullaboås och Lessebo vidare och det blev G/G som blev Johansfors motståndare i semifinalen. JIF gjorde en bra semifinal och var ytterst nära att nå finalen men G/G drog det längsta strået och vann med 1-2. I den andra semifinalen vann Lessebo över L/L med 3-2.

I bronsmatchen var det inget snack om att JIF var hungrigare än L/L. Efter en mållös första halvlek gick proppen ur Johansfors i andra där man gjorde fem raka mål och fick revansch för slutspelsgruppsförlusten tidigare på förmiddagen. Därmed blev Johansfors bäst i kommunen i årets Swedbank cup och detta ger laget självförtroende och extra energi när nu den tunga vinterträningen börjar utomhus inför seriestarten senare i år.

I finalen vann G/G över Lessebo med klara 3-0.



Slutspelsgrupp A Lessebo - Gullabo/Gullaboås ... 0-2
Slutspelsgrupp B Lindås/Långasjö - Johansfors ... 3-0

A Torsås - Lessebo ... 0-2
B Vissefjärda - Lindås/Långasjö ... 0-0

A Gullabo/Gullaboås - Torsås ... 3-1
B Johansfors - Vissefjärda ... 1-0

Semifinaler (Matchtid 2 x 10 min)
Gullabo/Gullaboås - Johansfors ... 2-1
Lindås/Långasjö - Lessebo ... 2-3

Match om tredje pris (Matchtid 2 x 10 min)
Johansfors - Lindås/Långasjö ... 5-0

Final (Matchtid 2 x 10 min)
Gullabo/Gullaboås - Lessebo ... 3-0

Inga kommentarer: