onsdag, januari 11, 2012

Många slöt upp på möte i Åfors

Hela 64 personer slöt i gårkväll när nätverket Åforsgruppen bestående av tre föreningar, Åforsteatern, Åfors Folkets Husförening och Åfors GoIF:s damklubb kallade till möte i Åfors Folkets hus. Anledningen är som bekant varslet som lagts och som hotar att Åfors Glasbruk läggs ner. Mötet beslutade formellt att närverket ska arbeta för att skapa opinion på olika sätt. 

På mötet så delades vi upp i olika grupper som fick i uppdrag att diskutera olika frågor som rör Glasbruksfrågan. Det handlade att tänka ut positiva saker som Glasbruket här, Vi diskuterade hur brukets framtid kan se ut och vi tog även upp övriga idéer som rör Åfors/ Eriksmåla. Många tankar och idéer kom upp runt om i grupperna och dessa ska Gitte Lind och Jensy Elvung från Åforsteatern sammanställa och de ska vara underlag för Åforsgruppens arbete. Nytt möte är kallad tisdagen den 17 januari även det i Åfors Folkets Hus.

Namnet Åforsgruppen är inte taget ur luften. När Åfors Glasbruks dåvarande ägare Eric Åfors på 1950-talet bl a köpte upp Kosta, Bodas Glasbruk och Emmaboda Glas så hette företaget Åforsgruppen. Senare fick man byta namn eftersom Åfors var för svårt för utländska kunder att förstå och uttala. För att inte tala om hur lika Åfors och Orrefors låter på småländska! Då tillkom i stället namnet Kosta-Boda.

Inga kommentarer: