måndag, januari 02, 2012

Stöd till de varslade arbetarna i Åfors Glasbruk

1876 tändes lågan i Åfors Glasbruk för första gången då arbetet på hyttan startade och bruket grundades. Sedan dess har bruket varit hjärtat i vår bygd. En hel samhällskropp har vuxit fram och fått sin näring från detta hjärta. Glasbruket har varit navet i vår by, grunden för vår identitet och stolthet. Stolthet över det glas som producerats här och som fått berömmelse över hela världen. Stolthet över den hantverkskicklighet som vuxit fram här i hyttan genom glasarbetarnas idoga arbete och engagemang. Runt detta nav har vårt lilla samhälle vuxit fram. Med Folkets hus och ett rikt föreningsliv har vi skapat gemenskap och en känsla av sammanhang och tillhörighet.

135 år sedan hyttan startade i Åfors finns nu riskerna att detta hjärta ska stanna. Under åren har verksamheten krympt i takt med de sviktande konjunkturerna och till följd av detta för även vårt lilla samhälle en tynande tillvaro. Nu varslas det ännu en gång på bruket och med denna gång med planen att släcka ugnarna i Åfors, kanske för gott

För att visa vår solidaritet med de skickliga glasarbetare som nu riskerar att bli utan jobb
För att visa vårt engagemang i vår bygd och vårt samhälle
För att möta och finna gemenskap i detta som rör oss alla..

Bjuder vi på kaffe med kanelbulle i hyttan i morgon tisdag den 3 januari kl 15.30.
Alla som vill vara med och visa sitt stöd för arbetarna på glasbruket och för att visa sin solidaritet med vårt bruk och bygd är välkomna.

Detta är ett initiativtagande från Åforsteatern tillsammans med Åfors Folkets Husförening och Åfors GoiF Damklubb.

Inga kommentarer: