måndag, januari 09, 2012

Tillbaka till vardagen

Måndag morgon och en ny vecka börjar som för mig innebär tillbaks till vardagen. Efter några fantastiska kongressdagar som visserligen var väldigt långa men absolut aldrig dryga vaknar man denna morgon upp sin lägenhet i Emmaboda. Inte helt fel på något sätt för man har blivit stärkt av massa bra beslut som betyder mycket för många människor i deras vardag. Jag tänker på att vi ska damma av arbetstidsförkortningsfrågan, att säga nej till Bemaningsföretagen som är en modern form av slaveri där arbetarnas trygghet är satt på undantag, att göra kulturskolan till för alla genom att göra den avgiftsfri, att lyfta fram vår miljöpolitik och ta fram ett strategidokument för att stärka tågtrafiken. Detta är några konkreta tydliga exempel politiska mål vi har med vår politik. Jag tycker det är jätteviktig att feminismen betonas starkt i vår politik liksom vår antirasistiska hållning. Ingen människa ska någonsin tveka på var vi tycker i dessa områden. Som partiledaren Jonas Sjöstedt sa i sitt linjetal i går på kongressen,

– Vår vision är självklar och enkel, och samtidigt helt omvälvande. Den är allas lika värde och allas frihet. Vi kan inte drömma om, inte arbeta för, något mindre. Därför är vi socialister och feminister.

Nu kör vi kamrater för att genomsyra vår politik ute i våra kommuner, vi är hoppet för många människor och låt oss inte göra dem besvikna.

Inga kommentarer: