onsdag, april 04, 2012

Allaktivitetshuset Loket

I samband med riksdagsledamoten Christina Höj Larsen besök i Emmaboda den 12 mars hade vi ett besök på Allaktivitetshuset Loket inplanerat. Verksamheten finns på äldreboendet Bjurbäckssgården och är en fantastisk mötesplats för alla. På Loket finns olika evenemang, samkväm och kurser som drivs av olika föreningar, studieförbund, svenska kyrkan och enskilda individer. Det finns en konstutställning som förnyas varje månad och Internetcafé. Här kan man fika, här finns möjlighet att spela pingis och biljard där du kan avsluta passet med bastubad och en dusch. Det finns även en tränings och relaxrum som man kan utnyttja. Utemiljön erbjuder en liten promenadslinga där man kan stanna och smaka på päronen och dofta på örtagården. Man även njuta av den fontän som finns och höra det porlande vattnet.

På vintern finns en byggd bivack vid grillplatsen där man kan sitta skönt på fårskinnsfällar vid en härlig brasa och grilla korv. Allt detta är möjligt tack vare att engagerade människor arbetar med lust och glädje och det är många som drar sitt strå till stacken. Många olika föreningar och andra grupper bokar lokaler för egna träffar.

Loket är något vi ska vara stolta för i Emmaboda och en fantastisk möjlighet för människor med olika bakgrund, ålder och intressen att mötas.















Christina Höj Larsen lyssnar på Anneli Djerf som berättar om Lokets verksamhet













Mikael Nilsson främst, Daniel Miletic och Lise Kroer är lika imponerade som jag av Lokets verksamhet.















Christina höj Larsen och ordförande i Vänsterpartiet i Emmaboda Daniel Miletic njuter av värmen i Mauritius.





Mauritiusstranden är ett upplevelserum. Här berörs alla dina sinnen genom en helhetsupplevelse.
Du kliver rakt in på en sandstrand där det är ca 28 grader, du hör vågskvalp och fågelkvitter, känner en sval havsbris, du slår dig ner i en solstol och känner sand mellan tårna.

Inga kommentarer: