söndag, april 22, 2012

Mardrömsstart för Emmabodas bägge lag

Det blev ingen lyckad premiär för Emmabodas bägge lag som i går sparkade igång sina respektive serier. Både damlaget och herrlaget fick stryk med hela 0-6. Damlaget hemma mot Madesjö i DIV 2 östra götaland och herrarna borta mot Fårbo i DIV 4 Elit östra.
I Damderbyt stod det redan 0-3 när jag kom löste in min entrébiljett på IP efter ca 30 minuter spel. Hur spelet såg ut innan dess kan jag inte svara på men det jag såg därefter var att Emmaboda (i gult och svart) kämpade på bra mot ett klart bättre motstånd. Det kan givetvis bero på att Madesjö slog av på takten men efter 0-4 i paus, höll Emmaboda i andra halvlek emot bra mot fler påhälsningar i målet. Det dröjde till den 82:a och 88:onde minuten innan de två sista Madesjömålen kom. Men Emmaboda, som är nykomlingar i serien, kommer få det tufft att hänga kvar.

I femman inledde Vissefjärda med en svår bortamatch mot Virestad. Det blev också förlust med 0-2 efter mål i varje halvlek. Enligt rapporter gjorde VGIF en bra insats där man förde matchen men fick inte någon utdelning. Virestad tog ledningen på en frispark i den 37 minuten. I andra halvlek tog VGIF över mer och mer, men kom inte till dom där riktiga superlägena. Samtidigt var Virestad fortsatt farliga med sina omställningar och satte också 2-0 i 66:e minuten.

Lindås/ Långasjö var det enda kommunlaget som gjorde mål och som dessutom vann sin premiär. Öländska Runstens/Möckleby stod för motståndet hemma på Långasjö IP. Trots en mardrömsstart med baklänges mål redan i den 6 minuten kom L/L igång och efter en spelad kvart så tog L/L över tillställningen helt. Bollen var i stort sett på R/M planhalva hela tiden. Kvitteringen kom helt rättvist i den 38 minuten genom Anton Alriksson och 1-1 stod sig halvleken ut. Två snabba mål i mitten av andra halvlek för vardera laget gör ställningen 2-2. 2-1 målskytt för L/L blev Anton Nilsson i den 66 minuten. Två minuter senare kom bortalagets kvittering. 2-2 stod sig till den 87 minuten då Jonas Gustavsson snodde åt sig bollen i straffområdet och dunkade upp den i nättaket. 3-2 blev slutresultatet till Lindås/Långasjö som vann rättvist.