söndag, april 01, 2012

Ida Gabrielsson ordförande för kvinnonätverket

Vänsterpartiets partistyrelse har utsett Ida Gabrielsson till ordförande för Vänsterpartiets nybildade kvinnonätverk. Uppdraget är en feministisk offensiv för hela vänstern.

– Jag är stolt och glad för förtroendet. Vänsterpartiet ska vara den viktigaste feministiska kraften och nu går det arbetet in i en ny fas, säger Ida Gabrielsson.

Nätverket har bildats för att stärka feminismen i Vänsterpartiet och för att sätta de feministiska frågorna på den politiska dagordningen i Sverige.

– Men feminismen är fortfarande hela partiets ansvar. Tanken är att stärka det feministiska arbetet ytterligare och framför allt kvinnorna inom partiet. Det handlar inte om att avdela frågorna, partistyrelsen är även fortsatt ansvarig för den feministiska profilen, säger Ida Gabrielsson.

Bildandet av det feministiska nätverket är en del i den pågående feministiska offensiv som partistyrelsen beslutade om i samband med antagandet av verksamhetsplanen.

– Ida Gabrielsson är en mycket kompetent person. Med henne vid rodret kommer det feministiska nätverket att bli en ovärderlig del i verksamheten under kongressperioden. Jag är väldigt glad över det valet och önskar henne lycka till, säger Jonas Sjöstedt, partiledare.

Inga kommentarer: