lördag, maj 19, 2012

De två stora A;na avgjorde för Johansfors

En fantastisk spännande och jämn match fick publiken uppleva på natursköna idrottsparken i Flerohopp när Johansfors gästade. Kamp, vilja, energi och massor av dramatik var ingredienserna på matchen som hade två lag som ville vinna. Det blev Johansfors som vann matchen med 2:1 efter två mål av Adam Wellrup och storspel av målvakten Axel Karlsson. Redan efter 20 minuter stod det 2:0 till Johansfors och efter det så var det uppförsbacke för Flerohopp. Hemmalaget skapade en hel del chanser men man hade förtvivlat svårt att överlista Axel Karlsson. Men även Johansfors var ytterst nära några gånger att öka på sin ledning under första halvlek.

Andra halvlek var den första lik med mycket kamp och väldigt lite skönspel. Flerohopp var det spelförande laget och jagade kvittering men JIF:s backlinje och målvakten Axel Karlsson fortsatte att hålla undan  för på hälsningar i målet. Reduceringen hängde i luften men likt första halvlek oroade Johansfors snabba uppspel Flerohopps defensiv. 1:2 kom tillslut i den 65 minuten genom Andreas Franzén. Matchbilden efter målet var fortsatt densamma som tidigare, målet i baken förändrade inte JIF:s kampvilja, man fortsatte ligga tätt på Flerohoppspelarna och störde all möjlighet för deras konstruktiva spel. Det innebar att Flerohopp trots stort bollinnehav inte hade tid att förvalta det. Skulle det ändå slinka igenom någon målcans så var Axel i målet på tårna och tog allt fram till slutsignalen som betydde tre sköna och viktiga poäng till JIF.

Smolken i glädjebägaren var att skadelistan för JIF utökades med en svår knäskada på Oskar Ahlström som fick uppsöka sjukhus. Det såg inte bra ut och tyvärr kommer han bli borta en längre tid.

Matchen var rätt så gring med mycket gnäll framför allt från hemmalaget. Domaren Peter Carlsson hade fullt sjå att döma matchen men gjorde det hyfsat bra. Fem gula kort delade han ut. Här samtalar han med de båda lagkaptenerna. Bilderna på sidan är tagna av Simon Svensson.

Axel Karlsson i målet var en stor bidragande orsak till segern. Men hela laget kämpade på bra och gjorde en heroisk insats.

Tvåmålskytten Adam Wellrup i den vita Johansfors tröjan i förgrunden.

Segerns betydelse kan inte nog poängteras. Den innebär att JIF leder serien med 10 poäng och spär på sitt självförtroende ytterligare. Det visar att JIF:s har ett stort jävla anamma och laget viker inte ner sig utan tar kampen på planen. Det visar att vi har en toppmålvakt och anfallare av rang och de kommer betyda mycket i fortsättnignen. För många matcher kommer med största sannolikhet se ut så här och då måste JIF:hjärtat pumpa på samma sätt resten av säsongen.

Övriga matcher gav en stjärnsmäll då Bäckebo krossade Kosta borta med 0:5 och går upp på samma poäng som Johansfors i toppen av tabellen. Även Lenhovda övertygar med en ny seger och en ny nolla då Skruv besegrades borta med 0:2. Örsjö tog andra raka segern då Flygsfors/Gadderås besegrades hemma på Strandängen med 4:2. Älghult fick fjärde raka förlusten då man åkte på pumpen hemma mot Alsterbro/Kronofors med hela 0:8.