fredag, maj 25, 2012

Ny helg och nya utmaningar för de kommunala lagen

Helgen närmar sig och därmed nya matcher för de kommunalalagen i Emmaboda kommun. Nya möjligheter till poäng, för vissa att spräcka den så förhatliga nollan i poängkolumnen. Emmabodas damlag är ett av de lagen och de möter i kväll Hovshaga AIF hemma. Emmaboda ligger sist efter fem omgångar och Hovshaga ligger näst sist och de har tre poäng och 4:17 i målskillnad. Ett ypperligt och nödvändigt tillfälle för EIS att ta sina första poäng i Östra tvåan. Hovshaga har tre oavgjorda matcher och två förluster och mötte senast Madesjö hemma i en match som slutade 1:1.

I Långasjö möter i kväll Lindås/Långasjö Kalmar Södra IF. L/L är i poängbehov med sina fem poäng. Kalmar Södra ligger strax före L/L med sex poäng, 2 segrar och 3 förluster och kommer senast från en för deras del skön seger med 4:2 hemma mot topplaget Nickebo. Så det blir ingen lätt match för L/L men vi får hoppas att hemmaplan kan fälla utslaget till L/L:s fördel.

Även Vissefjärda har match hemma ikväll då man möter IF Rejban i södrafemman. Vissefjärda ligger sist med noll poäng och hela 5:19 i målskillnad medan Rejban ligger tvåa med 10 poäng. Tre segrar en oavgjord och en förlust är deras facit så här långt. Vilka som är favoriter är väl inte svårt att räkna ut och det gäller för Vissefjärda att vara på tårna om de ens ska ha en chans.

Emmaboda herrlag har haft en motig säsongsinledning. På fem matcher har man noll poäng med 2:26 i målskillnad och nu väntar Hovmantorp hemma i morgon i ett derbyrelaterad match. Hovmantorp ligger åtta med sex poäng och 6:7 i målskillnad och mötte senast Älmeboda/ Linneryd hemma och förlorade med 1:2. Så det är ett revanchssuget bortalag som kommer till Emmaboda i morgon och är favoriter till segern. Men hoppas att EIS ändå kan streta emot och ge Hovmantorp en match.

Bodabruks damer möter  Kalmar Södras B-lag på söndag hemma på bruksvallen. Boda har i sydöstrafyran två segrar och två förluster och eftersom i de båda förlusterna kommit på hemmaplan så suktar nog hemmapubliken efter en Bodaseger. Kalmar Södra har sju poäng med 8:7 i målskillnad och kommer senast i från hemmamötet mot Färjestaden som slutade 2:2. Vi får hoppas att Boda kan få behålla alla tre poängen hemma på Bruksvallen på söndag.

Johansfors möter Flygsfors/G. hemma kväll och information om den matchen i kommande artikel.

Inga kommentarer: