lördag, juni 02, 2012

Bajen kryssade i Ängelholm efter en medioker match

Det blev inte mycket till match när Ängelholm- Hammarby möttes i eftermiddags. Den hårda blåsten, de täta försvaren och det sämre anfallspelet gjorde att målchanserna lyste med sin frånvaro. Trots det blev det 1-1 efter att Robin Simovic nickat in 1-0 i den 40 minuten på fin inläggsfrispark och Andreas Dahl kvitterade för Bajen i den 65 minuten på en välplacerad frispark som letade sig i mål.

Däremellan kan nämnas två ribbträffar som de båda målskyttarna var inblandade i första halvlek. Strax innan målet fick Simovic en fin passning som han tog ner på bröstet till höger strax utanför Bajens straffområde. Han dundrade bollen sedan hårt i kryssribban. Den sista som hände innan första halvleken slut var att Bajen fick en frispark några meter centralt utanför straffområdet. Dahl tog hand om den och med kraft sköt han bollen i ribbans överkant.

En poäng är mer än noll poäng men mindre än tre. Normalt kanske man skulle vara nöjd med en pinne borta mot erkänt svårspelade Ängelholm, men nu har inte Hammarby vunnit på fyra matcher och behöver nu vinna för att fortsätta tillhöra toppen. Nästa match är på lördag då Degerfors väntar på Stora Valla. Men Degerfors väntar även på flera tusen Bajare som kommer resa dit. Vi får hoppas på att den efterlängtande segern kommer då.