tisdag, juni 05, 2012

Summering av de lokala lagens senaste matcher

Det blev en spännande match när Lindås/Långasjö gästade Hossmo i sydöstrafyran i fredags. L/L gör sin bästa match på länge och borde ha vunnit matchen men den slutade 1-1. Målskytt för L/L blev Anton Nilsson i den 36 minuten. Första halvlek är enligt hemsidan Lokalbollen den bästa under tränare Folkessons fyra år i klubben där man har ett bra passningsspel över hela banan och ett anfallsspel som hotar såväl centralt som på kanterna. Men L/L har fortfarande svårt att utnyttja sina målchanser och trots att det blev samma matchbild i andra uteblev ytterligare mål för L/L. Hossmo målvakten gör sitt livs match och håller hemmalaget kvar i matchen och så länge det står bara 0-1 finns det möjligheter till poäng. Kvitteringen kom på en korrekt dömd straff i den 59 minuten. Efter målet tar L/L över igen om det är bara Martin Törnblad i målet som hindrar L/L från att köra över Hossmo. 

Emmabodas damer mötte Borens IK på bortaplan i en regelrätt jumbofinal i östratvåan. Matchen avgjordes i den 64 minuten då Emma Fransson i EIS fick sitt andra gula kort och därmed fick gå av planen. Då stod matchen och vägde med 1-1 på resultat tavlan. Målskytt för Emmaboda var Linda Fyhr som kvitterade strax innan paus. Men i samma matchminut som utvisningen tog Borens ledningen och två minuter senare stod det 3-1 och matchen var därmed avgjord. Matchen slutade tillslut 4-1 till Borens.

Herrlaget i Emmaboda mötte Älmeboda/Linneryd i ett hett derby i torsdagens elitfyramatch och det blev en målrik historia. Matchen startade jämnt och EIS hade minst lika många chanser som  Ä/L, men bortalaget lyckades på 8 minuter (mellan 24 minuten och 32 minuten) gå till en 3-0-ledning. Men viktig reducering kom i den 37 minuten då Fredric Eriksson slår en långboll som går i mål. Efter paus (49min) kom också 2-3 och nu var det match igen. Målskytt blev Lukas Quist. Fyra minuter senare kommer dock ett snöpligt baklängesmål, då Emin Dugic oturligt slår in bollen i egen bur. Men EIS hänger inte läpp för det utan kämpar för att komma in i matchen. Man lyckas också göra 3-4 på straff i den 71 minuten genom den tidigare självmålande Emin Dugic. Nu står matchen och väger igen och kan ha slutat hur som helst och EIS var värda oavgjort men några fler mål blev det inte.

Bodabruks damer bröt tyvärr segertrenden på bortaplan när man i sydöstra fyran i söndags mötte IFK Kalmar B. Men man var bara en minut från seger med 2-3 efter ledningmål i den 87 minuten genom tvåmålskytten Anna Olsson. Kalmar ledde med 1-0 i paus innan Annas första mål kom i den 60 minuten. Tyvärr återtog hemmalaget ledningen i den 75 minuten innan Boda kvitterade till 2-2 genom Emelie Joelsson i den 80 minuten. Men tyvärr lyckades inte Boda hålla undan utan Kalmar kvitterade snöpligt i den 89 minuten till 3-3.

Det går fortsatt tungt för Vissefjärda i söderfemman. En ny förlust, den sjunde raka, inkasserades borta mot Vederslöv/Dänningelanda. 4-0 slutade matchen efter 2-0 i paus. Inte så mycket mer att säga om detta mer än att konstatera att skador och ett självförtroende som inte finns är det som just nu stjälper Vissefjärda. Nu börjar det se riktigt mörkt ut. Sju poäng upp till fast mark.


Inga kommentarer: