fredag, juni 29, 2012

Emmaboda nära att knipa poäng av Kalmar AIK

Vilken målfest det blev när Lindås/Långasjö mötte Ängö i onsdags på bortaplan. Tyvärr var det L/L som fick bita i det sura äpplet eftersom laget förlorade med 4:6. Det såg ut att bli en "normal" match efter 40 minuter spel, då stod det 1:0 till Ängö. Men sen exploderade matchen sista fem innan paus. Först ökade Ängö på till 2:0 i den 39 minuten. Sen gjorde L/L ett reduceringsmål genom Dan Ask i den 42 minuten. Ängö gjorde sitt tredje mål på övertid och 3:1 såg ut att stå sig till paus men Samuel Rehn reducerade till 3:2 direkt efter avsparken. I andra halvlek ökade Ängö på till 4:2 i den 60 minuten men L/L hade ingalunda givit upp. Fem minuter efter Ängös fjärde mål kom två snabba mål för bortalaget. Först Fredrik Nylander i den 62 minuten sen kom 4-4 genom Anton Malmqvist efter 65 minuter. Men tyvärr orkade inte L/L hålla emot för redan i den 70 minuten kom 5:4 och nu hade inte bortalaget krafter att återigen komma tillbaka. På övertid kom sen den definitiva spiken i kistan när Ängö gör 6:4.  Tung förlust för L/L, att man gör fyra mål men ändå förlorar matchen känns bittert.

Vissefjärda är kanske på gång i femman. Visserligen blev det en ny förlust hemma mot Liatorp men man skakade om serietvåan rejält och borde ha haft minst en poäng. Liatorp ledde efter 1 halvlek med 1:0 mot ett Vissefjärda som gjorde verkligen allt man kunde för att få poäng. Kvitteringen kom också i den 62 minuten genom David Flå. Efter detta verkade Liatorp lite tagna och VGIF spelade bra och var värda att få till ett ledningsmål för chanser saknades inte. Men som det brukar när ett lag med motgång jagar mål så gör det andra laget det i stället och 1:2 kom i den 70 minuten. VGIF fortsatte dock att skapa chanser och hade bland annat en boll i stolpen. Man borde också blivit tilldelad något som var årets solklaraste straff då Liatorps mittback smashade iväg bollen på volleybollmanér på mållinjen. Men tyvärr ger inte hedersamma förluster några bonuspoäng så VGIF får fortsätta jaga.

Emmabodas herrlag mötte Kalmar AIK hemma i tisdagens elitfyramatch och var nära att snuva KAIK på poäng. Det stod 0:0 länge och ett frustrerat Kalmargäng hade kört fast mot ett tätt och viljestarkt Emmabodaförsvar. Men i den 78 minuten tog Kalmar AIK ledningen och då orkade inte Emmaboda hålla emot. Det blev ytterligare två mål sista två minuterna innan domaren blåste av matchen.

Emmabodas damlag hade inget att hämta i derbyt borta mot Madesjö i sydöstratvåan. Förlusten skrevs till 4:0. Dock höll man bra upp spelet i första halvlek där man bara släppte in ett mål. Sen blev det ytterligare tre i andra halvlek men trots förlusten blev det ett fall framåt jämfört med 1:10 förlusten borta mot Husqvarna.

Obesegrade serieledarna Team Södermöre fick ett tufft motstånd av taktiskt spelande Bodabruk som genom ett fantastisk målvaktsspel av Rebecca Begnert höll baklängesnollan intakt i drygt en timme då Södermöre tog ledingen. Men redan minuten senare i den 61 minuten kom kvitteringen genom Carolina Steen. Men tyvärr för Bodas del kom 2:1 i den 71 minuten och det målet blev också matchens sista mål. Bra kämpat av Bodabruk mot ett av seriens bästa lag.