tisdag, juni 12, 2012

Inför de kommande matcherna för Emmaboda kommuns olika lag

Då var det dags för ännu en hemmamatch för Emmabodas herrlag som i morgon möter Madesjö IF, i ett prestigeladdad derby. Emmaboda ligger sist med tre poäng och är i poängbehov. Sist gjorde man en riktig dålig insats borta mot Hovshaga där det blev en förlust med hela 1:5, och inför matchen mot Madesjö är man förhoppnings revanschsugna. Madesjö har 10poäng och ligger på en åttonde plats. 3 segrar på åtta matcher, 1 oavgjord och 4 förluster är lagets facit så här långt och i målskillnad har man 9:12. Hoppas Emmaboda kan studsa tillbaka och ge Madesjö en match.

Lindås/ Långasjö fick äntligen en seger i den senaste match hemma mot Gullabo/Gullaboås. Matchen slutade 3:2 sedan L/L gjort en bra första halvlek och äntligen fick man utdelning på den offensiv man har haft på senare tid. Nu väntar Trekanten på bortaplan i kväll. L/L ligger sist i den sydöstra fyran med nio poäng efter åtta matcher men det är ett riktigt getingbo där det skiljer bara två poäng till Ängö på fjärde plats. Till andra platsen är det bara sju poäng upp så med lite vinster så kan L/L mycket väl blanda sig in i toppstriden. Motståndarna Trekanten ligger nia på 10 poäng och mötte senast Nickebo som man besegrade på bortaplan med 3:1. Det var Trekantens tredje seger i serien, för övrigt har man 1 oavgjord och fyra förluster. Målskillnaden är 15:18. Det är en oviss match som kan sluta hur som helst men det känns att L/L:s form är på uppåtgående så jag hoppas det fortsätter i kväll.

Emmabodas damer jagar sin första seger i den östra tvåan. Men den lär nog inte komma i nästa match då man möter serieledarna Huskvarna på bortaplan. 7 segrar och 1 förlust har hemmalaget och en målskillnad på 36:11. De har spelat fyra hemmamatcher och vunnit samtliga och har en grym målskillnad 26:6. Så Emmaboda får se till att hålla siffrorna nere och kämpa så gott dem kan. Allt annat en en storförlust vore en skräll, men det ska spelas om det också.

Vissefjärda spelade inte i förra omgången i femman då deras hemmamatch mot Götaryd sköts upp till ett senare tillfälle. Nu ställs man mot Hallaryd IF som ligger sexa i tabellen med 13 poäng på åtta matcher. 4 segrar 1 oavgjord och 3 förluster har man och målskillnaden 21:18. Mot detta ställer Vissefjärda upp med sin målskillnad 5:26 och sju raka förluster och då förstår man att det blir en tuff match för VGIF. Man ligger fast förankrade i botten med hela sju poäng upp till fast mark. Det är inte kört än men det ser väldigt tungt ut för Vissefjärda. Hallaryd mötte senast Vederslöv/Dänningelanda hemma och förlorade med 1:2

På söndag möter Bodabruks damer Färjestaden hemma och det bör bli en ny seger. Öländskorna har fyra poäng och ligger näst sist efter sju matcher. Målskillnaden är 7:26. Boda har gjort en bra säsong och ligger sexa i tabellen med 10 poäng. Senast förlorade man knappt borta mot serieledarna Högsrum (2:4) och bör vinna på söndag. Färjestadens senaste match var mot hemma mot Högsrum där det blev förlust med 0:5

Inga kommentarer: