onsdag, juni 27, 2012

Johansfors vann enkelt mot Älghult

Det blev som väntat en ganska lätt seger för Johansfors när man i går mötte sistaplacerade Älghult på bortaplan. Efter 2:0 i paus så blev det hela 6:0 innan lagen tog sommarledigt. Det var ingen snack om att JIF var några nummer större än hemmalaget även om Älghult verkligen försökte så gott dem kunde. Ingen skugga ska falla över Älghult som under hela matchen trots sitt tabelläge försökte spela offensivt och ägnade sig inte åt något gnäll på plan eller på domaren.

Matchen då, Ja de är inte så mycket att säga mer än att Andreas Cornelsen närmade sig Adam Wellrup i skytteligan när han gjorde två av Johansfors mål mot Adams enda. Det betyder att Adam nu har 12 mål medan Andreas har 11. Blir en spännande kamp dem emellan när det kör igång i höst. Adam inledde målskyttet efter 18 minuter och Andreas Cornelsen ökade på till 0:2 i den 27 minuten. Efter det skulle det dröja till den 60 minuten innan ytterligare mål föll, men det saknades inte chanser för Johansfors som under matchen kunde räkna in tre stolpträffar, en ribbträff och ett antal skott utanför målramen och så några svettiga räddningar från Älghult målvakt.

Men det lossnade lite i andra halvlek när kapten och backen Pierre Laakso nickade vackert in 0:3 i den 60 minuten. Tränare Johnny Elm bytte med kvarten kvar in en krasslig Peter Andersson som suttit på bänken. Men det hindrade inte Peter att två minuter senare göra 0:4. Han lät högerdojan tala och lyckades hitta en liten lucka mellan målvaktens ben och första stolpen. Sen blev det två snabba mål sent i matchen signerade Andreas Cornelsen (85) och Niklas Karlsson (87).

Johansfors går till sommarvila som serieledare 28 poäng, fyra poäng före Lenhovda. Lagen möts i den första matchen efter sommarvilan den 10 augusti på Johansfors IP. Tabell kommer om några dagar då de andra matcherna är spelade.