onsdag, juni 06, 2012

Mot nya poäng

I dag rullar seriespelet vidare för våra lokala lag från Emmaboda kommun. Emmabodas herrlag i elitfyrans östra serie åker västerut till Växjö i dag för att möta Hovshaga AIF. Emmaboda ligger kvar på sista platsen med tre poäng på sju omgångar, men man har häng på lagen ovanför. Hovshaga till exempel är fyra poäng före på en nionde plats. Målskillnaden är 12:16. Emmaboda har spottat upp sig i de senaste matcherna och har goda möjligheter att störa Hovshaga och ta hem en eller varför inte alla tre poängen hem. Men det blir inte lätt då Hovshaga vann borta över Hovmantorp i den senaste matchen med hela 5:2.

Emmabodas damer jagar första segern i den östratvåan och en ny chans till det kommer på fredag hemma mot Vimmerby i en nytt bottenmöte. EIS ligger sist med 1 poäng medan Vimmerby ligger näst sist nu med 4poäng och 12:23 i målskillnad på åtta matcher. Sist mötte Vimmerby Madesjö hemma och föll knappt med 2:3. Det vore skönt om alla tre poängen stannade kvar i Emmaboda men det gäller för tjejerna att spela på topp och vara med från början.

Vissefjärdas match hemma mot Göteryd på fredag är framflyttad, nytt matchdatum är inte fastställt.

Lindås/ Långasjö möter i eftermiddag Gullabo/Gullaboås hemma på Lindåsvallen. L/L ligger förnärvarnade sist med sju poäng och behöver hämta hem poäng i dag. Men det är oerhört jämt i serien då det skiljer endast fyra poäng upp till Ängö på fjärde platsen. G/G hittar vi också på tio poäng och en sjunde plats. Målskillnaden är 8:10. L/L har spelat hyfsat bra i de flesta matcherna men har haft svårt att få in bollen i mål. 7 mål har det blivit på de första sju matcherna och 14 insläppta. Vi får hoppas att det blir en islossning snart i målskyttet.

Bodabruk möter i eftermiddag IFK Borgholm hemma på bruksvallen. Boda har tre hemmamatcher spelade och tyvärr har man tre förluster. Borta däremot är man obesegrade med 2 segrar och en oavgjord som kom i den senaste matchen mot IFK Kalmar B. Boda ligger sjua i tabellen och Borgholm ligger åtta. Öländskorna har precis som Boda 2 segrar 1 oavgjord och 3 förluster men har sämre målskillnad, 11:16. Borgholm mötte senast Färjestaden hemma och vann med 3:0. Vet att Bodafansen längtar efter en seger på hemmaplan och förhoppningsvis kommer den i kväll.

För Johansfors bortamatch i kväll mot Bäckeo kommer förhandsartikel sen.


Inga kommentarer: