tisdag, juni 19, 2012

Peter Andersson tremålskytt när Johansfors återigen vann

En soffa satte stopp för min fotbollsresa i går till Kronovallen där Johansfors mötte Alsterbro/Kronofors. Jag somnade där med andra ord och vaknade inte förrän tio minuter innan matchstart, så det var ingen mening att åka iväg. Men Johansfors tog säsongens åttonde seger när man vann "utan mig" med 5:2 efter 3:2 i paus.

Som bekant var inte målsprutan Adam Wellrup med i går pga avstängning och då spekulerade jag lite inför matcher i går vem som skulle kliva fram i hans ställe och göra målen. Vi har andra målgörare i laget och de klev fram i går och det var Petter Andersson som klev fram först. Den forne skyttekungen pangade in två mål redan efter 16 minuter spel. 0:1 kom på straff i den 12 minuten och fyra minuter senare kom tvåan. A/K kom tillbaka och inom loppet av fem minuter var man i fatt. 1:2 kom i den 17 minuten och kvitteringen i den 22:a. Här stod matchen och vägde och Johansfors kom in hemmalagets låga tempo, men Johansfors har den tryggheten i sig att man inte får panik. Andreas Cornelsen gör ett mycket viktigt mål i den 41 minuten och ger JIF ledningen med 2:3 och det stod sig halvleken ut.

Andra halvlek fortsätter Johansfors att visa upp den trygghet man har i laget även om spelet inte stämde enligt tränaren Johnny Elm.

"Andra halvlek är ingen förbättring, utan matchen blir ganska sönderblåst av en mycket petig domare. Alla närkamper slutar med en frispark åt något håll."

2:3 stod sig länge i andra halvlek ända fram till 70 minuten då Peter Andersson gör sitt tredje mål för kvällen och punkterar mer eller mindre matchen. Andreas Cornelsen vill inte vara så mycket sämre utan gör sitt andra och säsongens nionde mål när i den 86 minuten gör 2:5.Vi fick för andra matchen i rad en utvisning och denna gång var det Henrik Nordström som fick två gula kort och därmed ett rött. Utvisningen kom i den 72 minuten.

Nu har halva serien spelats och det är Lenhovda som är det enda lag som tagit poäng av oss. Annars har vi åtta segrar och 41:14 i målskillnad. Eftersom en match spelas i kväll så kommer den fullständiga tabellen i morgon men Johansfors har 25 poäng och leder med fyra poäng före Lenhovda. Det ser onekligen väldigt bra ut för Johansfors. Nu väntar jumbon Älghult borta i nästa match och den spelas nästa tisdag.