torsdag, juni 07, 2012

Segertåget fortsätter för Johansfors

Johansfors fortsätter sitt segertåg i Emmabodasexan efter en härlig seger borta mot Bäckebo med 2:4. Matchgången såg ungerfär ut som dem var i den senaste matchen som var borta mot Örsjö, med ett Bäckebo som hade spelövertaget  i första halvlek. Backlinjen i JIF visade prov på bra spel och höll stången mot Bäckebos anfallsförsök. Johansfors försökte flytta upp spelet och lyckades stundtals med det utan att för den skull skapa några direkta farligheter. Men första målet kom i den 27 minuten och det var hemmalaget som tog ledningen. Men det dröjde bara tre minuter innan vår notoriske målskytt Adam Wellrup kvitterade. Det var hans 10 mål denna säsong och på det ledar han Emmabodasexans skytteliga. 1:1 stod sig halvleken ut och var tämligen rättvist. Johansfors var stillastående och tafatta enligt tränaren Johnny Elm, men vi får inte glömma att även Bäckebo spelade bra och gjorde det svårt för Johansforsspelaren. Men backlinjen och Axel Karlsson i målet får godkänd i första.

I andra halvlek brukar det hända saker när Johansfors spelar och matchen i går var inget undantag. I den 56 minuten gav backen Niklas Karlsson Johansfors ledningen. Fyra minuter senare kvitterade hemmalaget på straff men bara minuten senare återställde Henrik Ahlström ordningen när han gjorde 2:3. Efter det orkade inte Bäckebo komma tillbaka trots att man verkligen inte gav upp. Men Johansfors tog över matchen nästan helt och Peter Andersson på mittfältet hade en lekstuga och dirigerade både anfallspelet och försvaret med sina precisa passningar. Det var en efter en sådan vacker framspelning som Andreas Cornelsen fastställde slutresultatet med sitt 2:4 mål i den 77 minuten. Det målet var Cornelsens sjunde mål och med det har vi dubbelt Johansfors i skytteligatabellen.

Man kan inte vara annat än imponerad av Johansfors. Enligt tränaran Johnny Elm har man använt 26 spelare i A-laget fram till nu, Elm berömmer helt riktigt hela lagets prestationer och ser positivt på framtiden.

"Samtliga som spelat har gjort det fantastiskt bra. Alla dessa skador har också gjort att konkurrensen i truppen ökat, vilket bara är bra när vi närmar oss slutet på september."

Trots att man hamnar i underläge så hängs det inte med några huvuden på plan, tvärtom man blir starkare av det. Detta var tredje matchen vi kommer tillbaka efter underläge och vinner, Fjärde matchen om man tar med 1-1 matchen mot Lenhovda då vi låg under med 0-1. Andra matchen i rad som vi gör mål direkt efter att våra motståndare kvitterat i andra halvlek. Det visar prov på stor moral och självförtroende. Än så länge finns inga tecken på att spelarna inte vill göra jobbet, dvs inställningen är på topp. Det är det enda jag kan se som kan stjälpa JIF från att vinna serien. Det lag som vill slå oss måste spela på maximalt hög nivå för att lyckas. Nästa match är på onsdag den 13 juni då vi välkomnar Skruv till Johansfors IP. Då gäller det att återigen göra jobbet i 90 minuter.

Övriga matcher och tabell kommer i morgon fredag då omgången är färdigspelad.