tisdag, juni 26, 2012

Ska Vissefjärda ta sina första poäng är frågan när lokalfotbollen rullar vidare

I kväll spelas de sista matcherna innan serien vänder för några av våra lag från Emmaboda kommun. Det gäller Emmabodas herrlag som ikväll på hemmaplan möter Kalmar AIK. Emmaboda tog en viktigt pinne i den senaste matchen borta mot Smedby och ligger sex poäng efter Hovshaga som ligger på fast mark. Varje poäng är viktiga för Emmaboda inför höstens matcher. Men det blir inte lätt att få med sig poäng mot Kalmar AIK som ligger femma i tabellen med 19 poäng. Under de 10 matcherna som har spelats har KAIK fem segrar, två oavgjorda och tre förluster. Målskillnad, 17:10. I sin senaste match slog man Hovmantorp hemma med 3:2. Kalmar AIK är klara favoriter men bollen är rund och allt kan hända så visst har Emmaboda chansen om allt stämmer för dem.

Lindås/Långasjö lämnade sista platsen i föregående omgång efter 1:0 segern hemma mot Torsås. I kväll far man österut till Kalmar för att möta Ängö BK och förhoppningsvis fortsätta på den vinnande trenden. Ängö är nykomlingar i serien men ligger trots det på en femte plats i DIV 4 sydöstra. 15 poäng har laget skrapat ihop mot L/L:s 12. Det är fortfarande jämt i serien även om det har börjat att luckras upp. Det skiljer bara sju poäng mellan tredje placerade Runsten/Möckleby och tolfte och sista placerade Torsås. Ängö har på sina tio matcher vunnit fyra, tre oavgjorda och lika många förluster. Deras målskillnad är god 30:16. Det är med andra ord ett målglatt gäng som L/L verkligen måste se upp med. Senaste matchen för Ängö var mot Nickebo borta i en match som slutade 3:3. Vi får hoppas att L/L kan åka hem med sköna poäng i bagaget.

Vissefjärda jagar sina första poäng när man ikväll möter Liatorp hemma. Men förmodligen får man vänta ett tag till då Liatorp ligger i toppen av Söderfemman med 20 poäng. Det ska mycket till om VGIF ska behålla någon poäng även om det såg hyfsat bra ut senast då man faktiskt länge ledde matchen mot serieledarna Ryd, men tappade på slutet. Liatorp har på 10 matcher sex segrar, två oavgjorda och två förluster. Laget är svåra att göra mål på, endast nio insläppta mål och framåt har det blivit 17. Senaste matchen för Liatorp var 2:1 segern hemma mot Hallaryd.

Bodabruks damer möter i morgon Södermöre på bortaplan. Lagen möttes i premiären på Bruksvallen och då förlorade Boda med 1:3. Chans till revansch nu kanske. Boda har ju spelat bra på bortaplan även om det har gått lite knaggligare på senare tid. Boda ligger sexa i tabellen medan Södermöre ligger tvåa med 18 poäng, fem poäng före Boda. Södermöre har ännu inte förlorat på de åtta matcher laget har spelat i serien. 5 segrar och 3 oavgjorda har det blivit, målskillnad 28:11. Senast Södermöre var i farten var i måndags då man mötte Kalmar Södra B och den matchen slutade 1:1.

Efter hela 1:10 i baken borta mot Huskvarna måste Emmaboda damer nu samla i hop sig när serien nu vänder. Nästa motstånd är i kväll mot Madesjö IF på bortaplan. Det är en repris på premiären då lagen möttes på Emmaboda IP och där Madesjö vann med 0:6. Med tanke på lagens form det blir inte lätt match för Emmaboda då Madesjö efter 9 matcher ligger tvåa med 19 poäng. 6 segrar, 1 oavgjort, 2 förluster, mållskillnaden 25:13. Madesjö har 3 hemmasegrar på 4 matcher och 1 förlust. Madesjös senaste match var mot Kisa på bortaplan och den vann med 3:0. För Emmabodas del måste man vara på tårna och inte falla ihop som man gjorde mot Huskvarna. Men det är lättare sagt än gjort när självförtroendet saknas.

Inga kommentarer: