onsdag, juli 18, 2012

Jag viker aldrig från mina antirasistiska värderingar

Med anledning av en planerad antirasistisk demonstration i Bollnäs har de tre 17-åriga tjejerna som tagit initiativet blivit angripna av “de nationella”. Bl.a har den nazistiska sajten “nationell.nu” hängt ut en av tjejerna med anledning av hennes judiska börd. Jag vill visa mitt stöd till de tre starka tjejer som haft modet att stå upp mot rasism och intolerans och att jag är en av dem som tillsammans med många andra för kampen vidare.

14 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Helt OK. Men se upp för en annan fara, nämligen 'prepositionseländet'. Du viker aldrig för, utan från, dina antirasisistiska värderingar antar jag. Däremot får man hoppas att rasisterna viker undan från sina rasistiska värderingar!
Med vänliga hälsningar
Språkpolisen

Nicke Grozdanovski sa...

Dessa jädra småord ska alltid ställa till det. Tack Björn för påpekandet. Jag uppskattar det verkligen och ska genast ändra. :)

Anonym sa...

Är det modigt att istället för att då själv manifestera mot våldtäkter, bara manifesterar mot att enbart "fel" människor manifesterar mot det?

Är det modigt att fullkomligt ignorera den gruppvåldtagna flickans far när han protesterar, ja till och med hindra honom från att komma till tals?

Du har uppenbarligen en annan definition än mig på mod..

Alex sa...

De sk. antirasisterna har nu tagit sitt förnuft till fånga och ställt in manifestationen efter att den våldtagna flickans fader vädjat om det.
Nationell.nu har heller inte hängt ut någon, personen det rör sig om valde själv offentligheten efter att ha blivit intervjuad av lokaltidningen helahalsingland.se. Så var det med den saken.

Anonym sa...

"De sk. antirasisterna har nu tagit sitt förnuft till fånga och ställt in manifestationen efter att den våldtagna flickans fader vädjat om det." -Alex

Hade de brytt sig om honom hade inte tatt bort hans inlägg från första början. De ställde in (men bara för att arrangera ett annat datum istället) av andra skäl.

Troligen insåg dom att folk på orten var förbannade över den extremt osmakliga manifestation de tänkte hålla på fredag. Så de tror de kan vänta lite tills det lugnar sig bara..

Alex sa...

Helt rätt, "Anonym". Fel av mig.

Nicke Grozdanovski sa...

I eran vanföreställda värld så bryr ni bara om brottsoffret om ni kan få utlopp för er rasistiska åsikter. Detta är en manifestation mot rasism det handlar om och jag har själv läst inläggen på den obehagliga nazistiska sidan där antisemitismen är påtaglig. Våldtäkter och andra brott är lika illa vem som än är utövaren.

Vi behöver stå upp för mänskliga värderingar och mot rasismen som sprider sig i samhället.

Anonym sa...

Vilket löjligt ursäktande.
En kvinna blir våldtagen = Ingen som helst reaktion från er, ni bryr er inte som vanligt. När "fel" personer manifesterar mot det, ja DÅ JÄVLAR. DÅ reagerar ni.

Mot dom. När fadern sen tycker det är väldigt osmakligt, så censurerar man honom och kör ändå.

Det är inte lite fräckt att sen påstå att man minsann inte alls skiter i offret. När du sen påstår att VI enbart vill plocka politiska poäng, då utgår uppenbarligen från att vi är som er..

Du borde skämmas.

Nicke Grozdanovski sa...

Skämmas kommer jag aldrig att göra gentemot dig och dina "kamrater". Det kan jag lova dig och om du inte vet att vi som feministisk parti alltid arbetat mot mäns våld mot kvinnor där även våldtäkter naturligtvis ingår då har du varit både blind och döv.

Nej precis dem här reaktionerna som du visar gör att kampen för allas likas värde och mot rasismen alltid kommer stå högt upp på dagordningen.

Anonym sa...

Det enda du visar är att du inte bryr dig. Du kan inte ens svara på vad du tycker om att tysta en våldtagen kvinnas far. Så mycket bryr ni er i verklighet.

Det är tillsist inte vad man påstår sig tycka som räknas utan vad man gör. Vad ni gör kan alla se och det är inte mig du bör skämmas inför, du bör skämmas inför dig själv. Fast det har du inte ens vett till.

adoremus sa...

Socialist och bajare? Föredrar nog nationalist och GAIS:are.Det är betydligt mer provokativt idag att stå upp för de utsatta i samhället än att värna om helt fel saker.

Nicke Grozdanovski sa...

jag vet vad jag står för och jag kan se mig i spegeln och jag skäms inte då heller. Däremot skäms jag att det fortfarande finns ett nationalistiskt hat som visar att man inte lärt sig någonting. Att häckla en ung tjej för hennes judiska börd är hemskt.

Anonym sa...

Du tycker alltså det är värre med att "häckla" någon, pga att denna spottat på en far som fått sin dotter våldtagen - än själva spottandet?

Nu skall även två av de utpekade våltäktsmännen delta i den "antirasistiska" manifestation, någon kommentar på det? Det är väl helt okej också enligt dig?

Om du inte skäms beror det på att du inte har vett till det, att du är en skit rakt igenom precis som de flesta av er "antirasister" visat dessa senaste dagar.

Nicke Grozdanovski sa...

Kan du läsa eller förstå enkel Svenska? Eller är det personangerpp som du förstår dig på när du kallar mig för en skit? Det verkar inte bättre... Då tar jag det en gång till.

Våldtäckter är lika illa vem det är som utför det, peka någonstans där jag har försvarat det?? Jag försvar dock de antirasistiska värderna varje dag 24 timmar om dygnet från den dynga som rasister sprider. Har jag varit tydlig nog nu??