måndag, juli 30, 2012

Svenska Fälttävlanlandslaget mot medalj

I dag var en kanondag för svenskarna i fälttävlan. I terrängen gick Sara Algotsson-Ostholt upp i delad ledning tillsammans med Ingrid Klimke, efter att hon lyckats undvika att riva några hinder, och dessutom klarade tidsgränsen med 0,7 sekunders marginal. Även Luwdig Svennerstål, med hästen Shamwari, gick bra. Han gick i mål 0,73 sekunder över max-tiden och har efter två moment 44.10 i straffpoäng - sjua totalt. Även för det svenska laget gick det bra. Laget ligger trea efter Tyskland och Storbritannien I morgon, på tisdag, avgörs den sista deltävlingen banhoppning.

Sveriges Handbollsdamer kämpade väl men räckte inte till mot Norge sent i kväll. Linnea Torstenson skapade nerv när hon gjorde 20-22. Då dödade Camilla Herrem matchen genom att sätta 23-20. Sverige föll med 24-21 mot norska stjärnorna  och har inlett med två raka förluster.

Jonas von Geijer och Niclas Düring imponerar i seglingens 49er-klass. Svenskarna är tvåa totalt efter två race. Svenskarna slutade på en femte plats i det första racet efter stabil segling. I det andra racet imponerade de ännu mer med en tredje plats.Fredrik Lööf/Max Salminen fullbordade en lysande svenskdag i OS-seglingarna. De vann det fjärde racet och är klart med i medaljstriden. Efter en inledande fjärdeplats i morse blev det seger i eftermiddag.

I våras vann Stefan Nilsson för-OS på skyttebanan vid Royal Artillery Barracks i Greenwich. Nu ligger den 21-årige skeetskytten delad tvåa efter den första dagens OS-kval.Nilsson missade tre lerduvor i den första kvalserien, men sköt sedan fullt i de båda följande. Med 72 träffar av 75 möjliga är han två träffar efter regerande mästaren och världsrekordhållaren Vincent Hancock, USA.

I simarenan missade en besviken Sarah Sjöström att nå finalen på 200 m fritt. Hon kom i mål på 1.58,12, nära tre sekunder över sitt svenska rekord. Det blev ingen medalj för Ryan Lochte på 200 m fritt. Den amerikanske favoriten kom fyra efter att ha blivit utklassad i finalen. Fransmannen Yannick Angel tog ledningen från start och ryckte rejält i sista vändningen. Han vann på 1.43,14, nära två sekunder före Lochte. Det blev delat silver för koreanen Park och kinesen Yang Sun. 17-åriga Missy Franklin, USA, tog guld på damernas 100 m ryggsim. Det blev en amerikansk dubbelseger i herrarnas 200 m fritt med Matthew Grevers som segrare på 52,16. Det blev en rejäl skräll på damernas 100 m bröstsim. 15-åriga Ruta Meilutyte tog Litauens första simguld i ett OS någonsin. Hon blev hårt pressad av amerikanska världsrekordhållaren Rebecca Soni men var åtta hundradelar före i mål.

Kina försvarade idag sitt guld på lagfinalen i gymnastik. Herrlaget vann på 275,997 poäng. Ett skönt svar till alla som tvivlat på laget efter den svaga insatsen i kvalet. Tvåa blev Japan - efter att laget lyckats med en överklagan. Japan överklagade Kohei Uchimuras poäng i bygelhäst och lyckades. Därmed förpassades Storbritannien till en bronsplats. Glädje i Japan, men samtidigt tungt för det ukrainska laget, som trodde sig ha nått ett brons men i stället blev utan medalj.

Inga kommentarer: