söndag, juli 29, 2012

Världsrekord i simbassängen men ingen medalj för Sjöström

Tyvärr räckte inte Sarah Sjöström till i finalen på 100 meter fjäril. Hennes tid på 57,17 räckte till en fjärdeplats, bakom bronsmedaljören Alicia Coutts från Australien som hade tiden 56,94. Amerikanska Dana Vollmer som var snabbast även i semifinalerna uppfyllde förväntningarna och tog guld på världsrekordtiden 55,98.
Silvret gick till kinesiskan Lu Ying på tiden 56,87.

Världsrekord slog även sydafrikanen Cameron Van Der Burgh som vann 100 bröstsim på tiden 58.46

På finalen på 4X100 meter fritt vann Frankrike guldet efter en rysaravslutning i sista sträckan. USA ledde inför sista 50 meterna men Frankrike simmade i kapp och vann på tiden 3.09.93. Lite överraskande eftersom USA var favoriter i finalen.

Henri Hurskainen är utslagen ur singelturneringen i badminton efter förlust med 2-1 i set(22-20, 17-21, 21-15) när han mötte Rajiv Ouseph från Storbritannien

Uslagen är också Jörgen Persson i bordtennisen.. Kroaten Andrej Gacina var totalt överlägsen och vann i fyra raka set: 11-5,11-6,11-7,11-4. 7

Det blev inget guld för Emma Johansson som tog OS-silver i Peking 2008. Med tre mil kvar åkte Johansson på en punktering när hon låg i klungan som jagade en utbrytargrupp på tre cyklister i regnet. Klungan kom aldrig i fatt och Emma slutade sexa. Nederländskan Marianne Vos spurtade ifrån brittskan Lizzy Armitstead på upploppet medan ryskan Olga Zabelinskaja tog bronset.

Sara Algotsson Ostholt på hästen Wega stod för en kanonfin ritt i fälttävlansdressyren. Med 39,30 poäng i avdrag ligger ekipaget delad fyra. I lagtävlingen ligger Sverige på tredje plats.

Sveriges handbollsherrar inledde sitt gruppspel mot Tunisien, ett lag man
besegrade med 28-21. Efter en lite svajig inledning kunde Sverige jobba sig in i matchen och ta över. 5-1-försvaret var stabilt och genom ett koncentrerat anfallsspel fick Sverige till många kontringar.

Honduras chockade Spanien i fotbollsturneringen när man vann med 1-0 och skickade storfavoriterna ur OS. Jerry Bengtson heter den store hjälte för Honduras när han nickade in matchens enda mål. Bengtson som nobbats både av AIK och Örebro. Storbritannien besegrade Förenade Arabemiraten med 3-1 och tog tre livsviktiga poäng i grupp A. Scott Sinclair blev matchvinnare i när han kom in och satte viktiga 2-1 i den 73:e minuten - endast en minut efter att han ersatt Ryan Giggs. Knappa kvarten tidigare hade Rashed Eisa tystat Wembley med sitt 1-1-mål. Anfallaren Daniel Sturridge fastställde slutresultatet med en läcker lobb i den 76:e minuten. Lagkapten Ryan Giggs gav Storbritannien ledningen i den första halvleken.