fredag, augusti 31, 2012

Flöget nästa för Johansfors

I kväll är det återigen dags för Johansfors IF att ge sig in i leken i Emmabodasexan. Det handlar om den 14 omgången av serien och det blir match borta mot Flygsfors/Gadderås IF. Eftersom Kosta vann i går över Skruv med 3:2 är det fem poäng som skiljer mellan JIF och andra placerade Kosta, men då har JIF en match mindre spelad. Matchen i kväll är viktig att man har full fokus på uppgiften och lämnar underksattningen hemma. Även om vi har ett bra försprång gäller det att inte slappna av. Johansfors dras med skador och det är några frågetecken bland spelarna inför kvällens match. Truppen är bred och många som hoppat in i A-laget har gjort bra i från sig så det känns inte oroligt. Däremot kan DIV 5 darren infinna sig så det gäller att behålla fötterna på jorden. Det blir intressant att se hur JIF hanterar denna situation i kväll. JIF har allt i sina egna händer och seger i kväll betyder att DIV 5 är ännu närmare.

Flygsfors/G. ligger på åttonde plats med 11 poäng, Tre segrar, två oavgjorda och åtta förluster har man hittills i serien. Målskillnad 23:38. F/G förlorade sist Nybroderbyt mot Örsjö hemma med 1:4. Det gäller att se upp för Agim Hasani och Arsim Hasani som båda gjort sju mål. F/G är ett lag som man måste ta på allvar så det gäller att fokusera från start. Föreningens hemmaplan heter Flöget och för andra bortamatchen i rad möter vi ett lag som jubilerar i år. Kosta, som vi mötte i förra bortamatchen fyller 100 år och F/G fyller 70. Ett grattis till 70 åringen från mig.

Adam Wellrup och Andreas Cornelsen gjorde var sitt mål sist mot Flerohopp och leder tillsammans skytteligan i serien med 13 mål vardera. Detta är en av orsakerna till att Johansfors leder serien att vi har målskyttar av rang. Båda är med i kväll. Förutom målskyttar har vi ett komplett lag som sprudlar av självförtroende. Ett lag som är jobbiga att möta eftersom JIF-spelarna kämpar och har stor närvaro på plan och att alla hjälper varandra. Nu kör vi för ännu ett steg mot femman.

Flygsfors/Gadderås IF borta under 2000-talet, hemmalaget siffror först.

2010: 1:4
2009: 2:1
2007: 0:4
2001: 0:0
2000: 5:1

Inga kommentarer: