fredag, augusti 24, 2012

Johansfors på väg mot femman

Johansfors är tillbaka i vinnarspåret efter kvällens seger över Flerohopp med 5:1. Det var egentligen ingen snack om var segern skulle gå även om Flerohopp ingalunda var ofarliga. Men ett starkt försvar med en bra Patrik Nordström i målet gjorde att gästerna inte kom till några direkta farligheter.

Johansfors fick en smakstart redan efter två minuter då Adam Wellrup drogs ner i straffområdet och en solklar straff som följd. Peter Andersson satte bollen säkert i mål. Minutrarna senare hade vi lite tur då en frispark från Flerohopp tog i undersidan av ribban och ut. Därefter rensade Johansfors backar med viss besvär undan bollen. Kvittering där och matchen kanske hade fått en annat slut. Istället kom 2:0 i den 23 minuten genom Tobias Dietrichsson som nickskarvade ett långt inkast från Valter Johansson och som smet förbi både målvakt och försvar och tillslut smet in i den bortre burgaveln. Tio minuter senare var det dags igen. En lång utspark av hemmalagets målvakt Patrik Nordström nickskarvades till den notoriska målskytten Andreas Cornelsen som var kvick och behärskat placerade in bollen vid sidan av en hjälplös målvakt. Flerohopp fick lite nytt hopp när de reducerade till 3:1 precis i slutet av första halvlek.

Flerohopp gav det en chans i andra och försökte komma ännu närmare i målprotokollet men hemmaförsvaret spelade bra och Henrik Nordström, som fick hoppa in med kort varsel efter att Axel Karlsson blivit sjuk, var strålande i målet. Men även JIF skapade chanser under andra halvlek men skärpan var inte på topp. Men två mål skulle komma innan domaren blåste av matchen och bägge stod JIF för. Adam Wellrup dunkar in 4-1 i den 86:e spelminuten och Robert Johanson smäller in sitt första mål för Johansfors bara minuten efter och siffrorna skrev tillslut till 5-1 till JIF.  I och med segern tog Johansfors ett stort steg mot femman då det nu är hela sju poäng ner till andra placerade Lenhovda och bara fem matcher kvar

Det var kul att se hela laget på tårna igen efter förra omgångens förlust. Det som jag skrev då att en förlust är ingen fara så länge man vinner nästa match och det gjorde Johansfors. Det finns mycket positivt att hämta från denna match och alla spelare att berömma. Man tog verkligen chansen och så underbart att se den vilja som finns i laget. Den viljan är på god väg mot femmman 2013. Alla spelare förtjänar många plus men ändå måste de spelare som ersätter de skadade på ett lysande sätt hyllas lite extra. Patrik Nordström i målet som ersatte Axel Karlsson och gjorde sitt A-lags debut för året, visade upp en stor lugn och glädje i målet. Mattias Fredriksson som inte spelat från start sen premiären gjorde nu en kanoninsats som back och Robert Johanson som gjorde A-lags debut och  fick göra mål. Enligt tränare Johnny Elm har Johansfors använt 30 spelare för att avverka 13 matcher, vilket måste vara unikt på division sex nivå. Nästa match är borta mot Flygfors/Gadderås på fredag 30 augusti kl 18:15.