lördag, augusti 11, 2012

Johansfors tog ett stort steg mot femman

Johansfors tog i gårkväll ett stort steg mot femman när man slog Lenhovda med 2:1 hemma på IP. Det blev en förväntad tuff match mellan de två, före matchen, obesegrade lagen i serien där ingen vek ner sig. Johansfors fick en drömöppning i den femte minuten då Valter Johansson blev neddragen i straffområdet och domaren blåste helt riktigt straff till JIF. Henrik Ahlström stiger fram och sätter bollen utan att tveka i mål och Johansfors leder med 1-0. Men Lenhovda kom efter JIF:s ledningsmål in i matchen och det dröjde inte länge förrän kvitteringen kom. Bollen hamnar efter ca 15 minuter spel framför Jon Alexanderssons fötter som inte gör något misstag utan tyvärr sätter 1-1. Efter målet fortsätter Lenhovda att styra och ställa och Johansfors får för långt avstånd mellan lagdelarna. Men Johansfors kämpar och sliter i försvaret på ett föredömligt sätt och får även möjlighet att skapa några chanser framåt. Men sett till första halvlek så är det fördel Lenhovda.

Men Johansfors kommer igång i andra halvlek och flyttar upp spelet och stänger till försvaret ännu mer. Laget känns tyngre än Lenhovda som börjar tröttna. Men de är trots det inte ofarliga när de får läget. Johansfors river upp stora sår i Lenhovdas försvar där Andreas Cornelsen sätter skräck i bortaförsvaret. Han låg också bakom Johansfors segermål i den 75 minuten när han får bollen på gästernas planhalva och spelar snyggt fram Richard Albertsson som befinner sig strax utanför straffområdet. Albertsson tar ett steg fram och med en mycket vacker bredsida skruvar han bollen helt otagbart vid målvaktens vänstra stolpe. Ett av säsongens vackraste mål i absolut rätt läge i matchen.

Efter Johansfors ledningsmål kändes det som luften gick ur Lenhovda. Johansfors kontrollerade matchens sista kvart på ett bra sätt. Man fortsätter att hålla spelet uppe på Lenhovdas planhalva och man hjälper varandra till en otrolig viktig seger. Alla i laget förtjänar många plus men extra omnämnande ger jag till målvakten Axel Karlsson som gjorde några svettiga räddningar, Andreas Cornelsen och Valter Johansson som gav Lenhovdas mycket huvudbry.

Segern innebär att Johansfors leder tabellen med sju poäng före just Lenhovda med sju matcher kvar att spela. Det ser onekligen väldigt bra ut och även om vi inte ska ta ut något i förskott så har skaffat oss ett mycket utgångsläge inför fortsättingen. Vi har två tuffa matcher härnäst, först Kosta borta på fredag den 17 Augusti och sen möter vi Flerohopp hemma den 24 Augusti.