lördag, augusti 18, 2012

Kosta blev för svåra i gårdagens bruksderby

Några olyckliga minuter  i mitten av andra halvlek fällde Johansfors i gårdagens heta derby borta mot Kosta. Matchen var framtills dess relativt jämn med ett litet övertag för hemmalaget både på plan och via 1:0 ledning från första halvlek.  Kosta började matchen klart bäst med en hög press och JIF hade svårt att få fast bollen inom det egna laget. Men Kosta var rysligt ineffektiva och hade väldigt svårt att få bollen i mål. Ledningsmålet kom efter ca 35 minuter in i halvleken. Det var efter en frispark som Axel Karlsson med solen i ögonen fick svårt att få bort bollen. Han lyckades trots det styra undan den mot höger men bollen snappades upp av en Kostaspelare som slog ett inlägg som styrdes i mål av Kosta. Axel hann inte tillbaka till sin position i målet. Johansfors lyckades få upp spelet högre upp på plan men Kosta var aggressiva och  vann oftast närkamperna. Man hade mer energi men man märkte att de tröttnade framåt halvlekens slut och p g a det var JIF fortfarande med i matchen.

Andra halvlek var den första lik. Nästa mål kändes otroligt viktigt för matchen utgång och tyvärr Kosta som fick den i 68 minuten. Det var efter ett olyckligt fipplande framför Axel Karlsson där bollen studsade okontrollerat flera gånger som Kosta lyckades peta in sitt andra mål. En minut senare frispelades Andreas Cornelsen som i väldigt misstänkt offsidesituation reducerade till 1:2 och återgav hoppet till Johansfors. Domaren i matchen hade minst sagt ingen av sina bättre kvällar som rättsskipare för efter att ha missat Johansfors offisidemål så blåste han en kompensations straff minuten senare för en hands som ingen såg. Där blev det 3:1 och JIF orkade inte komma tillbaka. Kosta gjorde ytterligare två mål och vann med 5:1.

Sammantaget ett rättvist resultat, dock något mål för stort för hemmalaget. Johansfors försökte verkligen men lyckades aldrig etablera ett tryck mot Kostamålet. Hemmalaget var helt enkelt för bra denna gång. Spelet var slarvigt och stressat och JIF kom inte upp i normal standard och därmed fick man sin första förlust. Men man har ju gett sig själva ett bra utgångsläge inför resten av matcherna och det är ingen fara att förlora mot Kosta. Det viktiga ät att vinna nästa match hemma mot Flerohopp på fredag. Efter omgångens resultat har JIF fem poäng ner till andraplatsen så läget ser frortfarande väldigt ljus ut.

Om Johansfors fick sin första förlust så fick Älghult sin första seger när man hemma slog Skruv med 2-0, Bäckebo slog Lenhovda med 3-0 borta i omgångens toppmatch och gick upp på andra platsen.  I byderbyt mellan Flerohopp- Flygsfors/G vann bortalaget med 2:1. Örsjö slog Alsterbro/ Kronofors hemma med 3:1