måndag, september 10, 2012

Emmaboda och Bodabruksdamer visar vägen

Det blev segrar för kommunens båda damlag i helgen. Emmaboda tog sin andra raka seger när man slog Vimmerby borta med 2:1 medan Bodabruk slog IFK Kalmar B hemma med 4:1. Samtliga herrlag förlorade dock.

Bodbruk-IFK Kalmar B stod länge 0:0 tills det var fem minuter kvar av första halvlek som formligen exploderade med tre mål. Bodabruk tog ledningen genom Carolina Steen i den 40 minuten. En minut senare ökade Emelie Göthberg på till 2:0 innan Kalmar avslutade målfyrverkeriet med en reducering. Men detta bekom inte Boda nämnvärt utan man var klart bäst i andra halvlek. Målen trillade in två gånger, först Anna Olsson i den 53 minuten och sen Caroline Håkansson i den 64 minuten. Slutresultatet skrevs till 4:1. Boda har nu 19 poäng och ligger sexa i den sydöstra fyrans tabell.

Bottenmötet i går mellan Vimmerby- Emmaboda slutade med Emmabodaseger, 2:1. Allt hände de första sex minuterna av andra halvlek. Först tog Emmaboda ledningen med 1:0 genom Sandra Berg på en kontring i den 46 minuten. Men bara minuten senare kvitterade hemmalaget. Men deras glädje varade bara i fyra minuter innan Emmaboda återigen tog ledningen på en kontring genom Linda Fyrh. Resultatet stod sig matchen ut och Emmaboda kunde ta sin andra seger för säsongen. Emmaboda ligger trots segern sist, samma poäng som Vimmerby men med sämre målskillnad.

Emmabodas herrlag hade som väntat inget att hämta i bortamatchen mot Älmeboda/Linneryd. Matchen slutade 4:0 och detta innebar femte raka mållösa matchen för EIS. Man höll dock nollan nästan hela första halvlek, det var först i den 41 minuten som nollan spräcktes. Sen dröjde det bara fem minuter in på andra halvlek innan tvåan kom och så var kvällen över för EIS. Det blev ytterligare två mål i baken men de kom i slutet av matchen.

Vissefjärda gjorde en godkänd insats mot Vederslöv/Dänningelanda IF i den södra femman. Men man räckte tyvärr inte till utan förlorade hemmamatchen med 2:4. Jonas Svensson kvitterade till 1:1 i den 28 minuten men tyvärr lyckades inte Vissefjärda hålla det oavgjorda resultatet halvleken ut. 1:2 kom i den 43 minuten. När även 1:3 kom i den 51 minuten kändes matchen avgjord men Max Welander reducerade fem minuter senare och matchen fick lite nerv igen. Hemmalaget skapade en del lägen men fick inte in bollen i mål. Istället gjorde V/D sitt fjärde mål i den 85 minuten.

Det blev som väntat en tuff och jämn match när Lindås/Långasjö mötte Hossmo hemma i Långasjö. Tyvärr för L/L:s del så blev det förlust med 1:2. L/L inledde bäst och satte hög press på Hossmo men det var trots det bortalaget som tog ledningen i den 19 minuten. Det blev det enda målet i första halvlek. Kampen om poängen fortsatte i andra halvlek där bägge lagen gick för seger. L/L var det spelförande laget och skapade något fler lägen men fick inte in bolluslingen. Istället gjorde Hossmo 0:2 i den 74 minuten och avgjorde matchen där. Lindås fick ett tröstmål i den 83 minuten genom Rasmus Elmgren. Tyvärr kom inte L/L närmare utan Hossmo vann och tog tre viktiga poäng i bottenstriden. L/L ligger nu på kvalplats med 21 poäng. Det är tre poäng ner till nedflyttning och ett minus mål från fast mark med fyra matcher kvar.