onsdag, september 05, 2012

Emmabodas damer vann äntligen

Äntligen tog Emmabodas damer sin första seger när man i söndags slog Borens SK hemma med 3:0 i DIV 2 östra Götaland. Första halvlekens enda mål kom på hörna i den 39 minuten genom Emma Hillerbratt. Andra halvlek var inte många minuter gammal när Sandra Berg ökade på till 2:0. I den 54 minuten punkteradres matchen när Hanna Franzén ökade på till 3:0. Detta blev också slutresultatet och Emmaboda tog en rättvis seger. I och med segern har man fem poäng och är nu bara tre poäng bakom Vimmerby och chansen finns att man undviker sistaplatsen.

Även Bodas damlag vann sin match borta mot Kalmar Södra IF B med 4:3 efter 1-1 i paus. Efter en jämn första halvlek ryckte Boda till sig en 4:1 ledning. Men Kalmar kom igen och var nära att komma ikapp men närmare än 3:4 kom inte hemmalaget. Stor bidragande orsak till segern var tremålsskytten Emelie Göthberg. Målskytt blev också Carolina Steen. Viktiga tre poäng för Bodatjejerna.

Vissefjärda hade som väntat inget att hämta i bortamatchen mot IF Rejban. Hela 0:8 efter 0:5 i paus blev slutresultatet. Man får inte släppa in fyra mål de första 30 minutrana. Tyvärr finns det inga realistiska hopp för Vissefjärda att rädda nytt kontrakt i femman utan man får börja om i sexan nästa säsong.

Inte heller Emmabodas herrlag lyckades göra mål i bortamatchen mot Hovmnantorp. Det var fjärde matchen i rad som EIS inte lyckades göra mål och man har stora offensiva problem. Hovmantorp lyckades göra två och vann således med 2:0. Trots det gjorde Emmaboda en bra match och var nära en pinne men lyckades inte sätta sina chanser. Hovmantorp gjorde mål efter 20 minuter och trots att hemmalaget åkte på en utvisning med 20 minuter kvar att spela förmådde inte Emmaboda kvittera, istället kunde Hovmantorp öka på till 2-0 på tilläggstid.

Lindås/ Långasjö lyckades inte ta sin tredje raka seger när man i fredags mötte Kalmar Södra på bortaplan. I en målrik match vann Kalmar med 4:2 efter 2:0 i paus. Matchen avgjordes efter en kvart i andra halvlek. L/L fick häng på Kalmar när Anton Malmqvist reducerade till 1:2 i den 53 minuten. Sex minuter senare ökade Södra på 3:1 och efter det orkade inte L/L att resa sig igen. I den 78 minuten kom 4:1 innan L/L fick ett tröstmål genom Jonas Gustafsson. Med fem matcher kvar har L/L en poäng ner till kvalplatsen med sina 21 poäng.